PODEJELA RJEŠENJA STUDENTIMA KOJI SU OSTVARILI PRAVO NA STIPENDIJU PREKO MINISTARSTVA ZA BORAČKA PITANJA

PODEJELA RJEŠENJA STUDENTIMA KOJI SU OSTVARILI PRAVO NA STIPENDIJU PREKO MINISTARSTVA ZA BORAČKA PITANJA

Dana 05.06.2015.godine u općini Olovo, studentima ove općine dostavljena su Rješenja o dodjeli stipendija od strane Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona. Studente su u uvodnom obraćanju pozdravili i čestitali im na dodjeli stipendija premijer Vlade ZDK Miralem Galijašević i ministar Ministarstva za boračka pitanja Fahrudin Čolaković.

Premijer je u uvodnom obraćanju napomenuo kako je Vlada u proteklih tri mjeseca nastojala ažurirati odnosno izvršiti isplatu svih stipendija kako bi već od danas krenuli sa redovnim isplatama.

Ministar, Fahrudin Čolaković, studentima je uručio rješenja, te pojasnio same procedure dodjele stipendija. Posebno se osvrnuo na 1.460 dodjeljenih stipendija na području Zeničko-dobojskog kantona, uz izražavanje žaljenja zbog nemogućnosti odobravanja svih zahtjeva, a zbog nedostataka sredstava.

Oni koji nisu ostvarili pravo na stipendiju od Minstarstva za boračka pitanja nadaju se da će uspjeti zadovoljiti uslove konkursa Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona koji je juče zatvoren.

Opširnije na zdk.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *