Madi d.o.o. otvorio najveću klaonicu peradi na Balkanu

Madi d.o.o. je u Industrijskoj zoni Tešanj i zvanično otvorio dugo najavljivanu klaonicu koja je plod višegodišnjeg truda, zalaganja i sistematičnog rada.

madi1Ukupna površina kompleksa iznosi 21.500 metara kvadratnih

Naime kapacitet klaonice je 6.000 brojlera po satu, tako da teoretski ova klaonica može da proizvede 24 miliona brojlera na godišnjem nivou što je ujedno čini i klaonicom najvećeg kapacitet na Balkanu.

“Osim kapaciteta radi se i o najmodernijoj opremi toga tipa gdje su sterilni procesi proizvodnje dovedeni do savršenstva i kao takva nudi mnogo bolji kvalitet i napredniju završnu obradu”, kazao je Maid Jabandžić, komercijalni direktor Madi d.o.o.

madi2Ukupna vrijednost investicije iznosi 20 miliona KM

Ukupna vrijednost investicije iznosi 20 miliona KM dok od toga otpada 14 miliona na samu klaonicu.

“Treba napomenuti da u okviru preduzeća u voznoj floti posjedujemo 110 vozila i ona su sigurnost da će svi naši proizvodi biti adekvatno transportovani do naših cijenjenih konzumenata. 15 Doktora veterine i 5 tehnologa, te implementirani standardi garant su vrhunskih proizvoda koje plasiramo na domaće i tržišta susjednih zemalja gdje izvozimo Madi proizvode”, dodaje Jabandžić.

madi3Ovim proširenjima Madi je premašio broj od 350 uposlenih

Shodno filozofiji kompanije koja se zasniva na stalnom otvaranju novih radnih mjesta, ovim proširenjima Madi je premašio broj od 350 uposlenih i kao takav predstavlja firmu koja svakog mjeseca stvara i otvara prilike za nove uposlenike.

“Dobro je da se zna da će postojeća oprema dodatno učvrstiti lidersku poziciju firme Madi kada je u pitanju proizvodnja svježe i smrznute piletine u BiH, te unaprijediti kvalitetu finalnog proizvoda što nam ujedno i garantuje brojka od blizu 11 miliona utovljenih brojlera koje ćemo proizvesti u 2015. godini”, navodi Jabandžić.

(Klix.ba)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *