Održan turnir u basketu u OŠ “HUSO HODŽIĆ” Tešanj

DSC_0024

U subotu 12.09.2105. godine na poligonu OŠ “HUSO HODŽIĆ” Tešanj u sklopu projekta: “PRAVILNIM NAVIKAMA DO ZDRAVE SREDINE – VAŠU PET AMBALAŽU U EKOPAK RECIKLAŽU” održan je turnir u basketu za učenice i učenike od šestog do devetog razreda ove škole.

Na uvodnom obraćanju direktorica škole i pokretač i autor ovog projekta gđa Almina Brkić učenicima je pojasnila značaj  ovog druženja te da će pored sportskog takmičenja djeca dobiti više informacija u vezi amabalažnog otpada te značaju skupljanja i recikliranja raznog otpada. Ova škola je već 6 godina uključena u projekat prikupljanja PET ambalaže i od početka važi za školu koja je među prvih 5 škola na Općini po pokazanim rezultatima.
Učenicima se potom obratio gdin Zoran Rifelj, pomoćnik direktora za prodaju i marketing firme EKOPAK – PRVI OVLAŠTENI OPERATER SISTEMA ZA UPRAVLJANJE AMBALAŽNIM OTPADOM I VLASNIK LICENCE “ZELENA TAČKA” ZA TRŽIŠTE BiH i u kratkim crtama pojasnio ulogu ove firme u sistemu prikupljanja otpada.
Ovdje je važno napomenuti da su ekipe bile u obavezi, kao kotizaciju tj. učešće na turniru, donijeti 100 flaša!
Potom se održao turnir u basketu i to po kategorijama stariji razredi (deveti i osmi) te mlađi (šesti i sedmi).
Mada rezultat nije bio na prvom mejstu ipak da objavimo i rezultate. Nakon pruženih dobrih partija na kraju je poredak izgledao:
Stariji razredi – dječaci:
  1. mjesto: IX-5
  2. mjesto: IX-3
  3. mjesto: VIII-1
Kategorija mlađih učenika:
  1. mjesto: VII-3
  2. mjesto: VI-3
  3. mjesto: VI-2
Kod djevojčica tabela, starije učenice:
  1. mjesto: VIII-2
  2. mjesto: IX-4
Mlađe kategorije
  1. mjesto: VII-3
  2. mjesto: VI-3
Važan podatak: ukupno je sakupljeno: 2434 flaše! –  što kroz kotizaciju tj. flaše koje su učenici donijeli kao ulaznicu na turnir te što su učenici skupili tokom turnira.  Respect! Čestitamo!
Tokom turnira učenici su skupljali ambalažu oko škole i učenik koji donese 3 flaše dobijao je kačket firme EKOPAK i priliku da se takmiči u izvođenju trica. Ovu aktivnost su vodili aktivisti Udruženja građana iz Zenice – partner firme EKOPAK u sličnim projektima.
U 11:00 firma “MADI” Tešanj je počastila učesnike turnira  svojim specijalitetima sa roštilja.
Za vodu su se pobrinuli članovi Uprave ŽKK Tešanj i voda koja se pila na ovom turniru je “TEŠANJSKI KISELJAK” firme ZEMA.
Da bi organizacija turnira bila na ovako zavidnom nivou najzaslužniji su nastavnici:
Almir Bukvić i Suad Hasanić uz pomoć vrijednog Ramiza Kusura.
Naravno, sve pohvale i za projekat kojeg je osmislila direktorica škole Almina Brkić uz suradnju sa gdinom Šefketom Turalićem.
Krajnji benefit ovog projekta je da će firma EKOPAK donirati kontejner školi za skupljanje PET ambalaže i pokriti troškove farbanje potpornog zida na poligonu. Farbanje ovog zida obaviće osoblje naše škole i po završetku tih radova objavićemo slike potpuno novog i osvježenog poligona naše škole.
Svim učesnicima turnira i osobama koje su doprinijele da se turnir održi direktorica škole je uručila priznanja i zahvalnicu.

Šefket Turalić

Tešanj, 14.09.2015. godine
NAPOMENA:
 Autor ovog teksta Šefket Turalić NE DOZVOLJAVA objavljivanje istog teksta na portalu http://sportskisaveztesanj.ba/
 Molim sve one koji će objaviti ovaj tekst obavezno objave i ovu napomenu! Hvala!

 

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *