BH rukometaši večeras protiv Švedske.

39

Rukometna reprezentacija BiH večeras u Skenderiji dočekuje Švedsku, u uzvratnom susretu baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo.Utakmica se igra od 20:15 sati uz prijenos na BHT1.
U prvom meču su izabranici Dragana Markovića poraženi rezultatom 27:19 ali uprkos velikoj gol razlici, u našem taboru vlada optimistična atmosfera i svi naši rukometaši su spremni da ostave srce na parketu.
Na jučerašnjoj pres konferenciji u hotelu Sarajevo prisustvovali su selektor Dragan Marković i rukometaš Senjamin Burić, a istaknuta je pozitivna atmosfera u BH taboru te da, i pored loše odigranog prvog meča još uvijek nismo bez šansi.
2
“Ne trebamo previše respektovati Šveđane. Želio bih da se zahvalim navijačima u Švedskoj koji su nas bodrili sve vrijeme. Svi spominju Njemačku, ja bih volio također da se to ponovi, ali nisam želio da bude ovolika razlika. Ipak, zajedničkim snagama možemo do pobjede i iznenađenja”, istakao je selektor reprezentacije dok je pivotmen našeg nacionalnog tima pozvao sve navijače da dođu podržati naše rukometaše koji će se sigurno odužiti dobrim rezultatom.
Želimo sreću našim reprezentativcima i da izbore plasman na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *