Jubileji: Admir Ljevaković – 200-ta utakmica u dresu Teplica.

3

U utakmici 2. kola Češke Prve lige, u dresu Teplica, naš Admir Ljevaković, dijete Tešnja, proslavio je 200-ti nastup.

Gdje god je igrao, Admir je bio medju najboljima (TOŠK, Čelik). Šest sezona u stabilnom Češkom ligašu, sa standardno dobrom formom,velika je stvar i priznanje Admiru. Podsjetimo da se, iz zeničkog Čelika, put Teplica otisnuo prije 7 godina, sa kolegom Mahmutovićem, koji je prošle sezone promijenio dres i pristupio prvaku Pilzenu. Admir i supruga Senija (r. Jabandžić), nekada vrsna rukometašica Tešnja i Slobode, u Teplicama su primljeni kao najrodjeniji. Uzvratili su na najbolji način. Admir dobrim igrama a Senija brigom o porodici, koja se uskoro uvećala. Prvo se rodio sin Mak a kasnije i drugi, Din. Obojica su više uz loptu nego uz računar, igrice i druge dječije zabave.

U ovoj kratkoj priči poželimo Admiru još mnogo dobrih igara i rezultata u Teplicama. Dok je igrao za Čelik redovno je utakmice zeničana pratila grupa Admirovih prijatelja iz Tešnja. Nažalost više nisu medju živima Admirov otac Ekrem, Ismet Lokić Švabo (koji je kombijem vozio navijače na utakmicu) ali Admiru podršku daju ostali navijači iz Tešnja. Posebno veterani TOŠK-a, koji su nedavno organizovali odlazak u Teplice, na jednu utakmicu.

U prva dva kola ekipa Teplica ukrstila je koplja sa dva prvoligaša iz Praga. Duklu su savladali na njenom stadionu a sa Spartom igrali 0:0 u Teplicama.Trenutno na tabeli dijele poziciju od 3-5 mjesta sa 4 boda a u 2 naredna kola igraju u gostima kod Brna i dočekuju vodeću Mladu Boleslavu. Za očekivati je još lijepih vijesti od našeg Admira, koga nažalost, zaobilaze naši fudbalski selektori.

Čestitamo majstore i hvala ti za odlične igre i ponašanje dostojno pravog Tešnjaka.

4 5 6

 

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *