Žepče i Borac podijelili bodove.

1

Jučer (nedjelja, 18.09.2016.godine) je u Žepču, u okviru 5. kola Druge nogometne lige FBiH – grupa “Centar”, odigrana prvenstvena utakmica između domaće ekipe NK “Žepče” i našeg FK “Borac” iz Jelaha. Utakmica je završila rezultatom 3:3 a u nastavku donosimo osvrt našeg Jaska Sadikovića:

“Prvo poluvrijeme je završeno  rezultatom 1:0 u korist domaćina, a strijelac je bio Bulajić Dario koji je u 25. minutu postigao prvi gol na utakmici.

Drugo poluvrijeme nam je donijelo još čak pet golova, dva za domaćine od čega jedan iz jedanaesterca, i tri koje su postigli gosti iz Jelaha.

Golove za Žepče postigli su Bulajić Darijo i Jurić Goran (2x), dok su za Borac pogađali Mudrov Vedad, Subašić Nedim i Spahić Nedim.

Iako je Borac pored svih problema sa povredjenim igračima, na ovo gostovanje putovao sa samo 14 igrača, tokom cijele utakmice bio je bolja ekipa na terenu i do pred sami kraj imao prednost od 2:3 i sasvim zasluženo uzeo bod u Žepču, ostaje gorak okus u ustima igrača i navijača, zbog ispuštanja sva tri boda. Kada se uzme u obzir da je ponovo gol primljen pred sami kraj utakmice, te da nije savladana pretposlednja ekipa na tabeli, koja je u prva četiri kola upisala samo jedan bod, uz gol razliku -8  (3/11), ostaje još veći žal za pobjedom.

Borac u idućem kolu na svojim Šibovima dočekuje ekipu Azota iz Vitkovića, a ova utakmica se igra u subotu, 24.09.2016.godine, sa početkom u15:30 sati.

 

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *