TOŠK – Natron 3:0

7

Danas je na stadionu “Luke” u Tešnju odigrana utakmica 9. kola Druge nogometne lige FBiH – grupa “centar” između domaćeg “TOŠK”-a i gostiju iz Maglaja, ekipe NK “Natron”. Utakmica je završena rezultatom 3:0 u korist domaće ekipe a u nastavku donosimo zaista iscrpan izvještaj sa fotogalerijom, koje je pripremio naš Senad Durkalić:

Dugo očekivani derbi 9. kola Druge nogometne lige FBiH – grupa “Centar” oduševio je više od 1.500 gledalaca, većim dijelom Toškovaca. Ni Natron nije bio bez podrške jer ga je bodrilo oko 150 najvjernijih navijača iz Maglaja, Novog Šehera, Kosove i drugih mjesta ove općine.

Maglajlije su u prvih pet minuta krenuli silovito ali se domaćin uspio odbraniti i preuzeti inicijativu. U 25. minutu nova uigrana akcija domaćina a bisernica: Skulić – Nuhanović – Suljić dovodi goste u mat poziciju. Lopta je, od pomenutog trojca, precizno stigla do Halilovića koji matira nemoćnog Husakovića. Do kraja prvog dijela bilo je još prilika. U 44. minutu gosti prijete izjednačenjem. Nekoliko šuteva i odbijanaca, lopta je prošetala gol linijom golmana TOŠK-a, malo se odbila od stative, srećom van linije, gdje je izmedju dva protivnička igrača, vješto prihvata Mrguda i varkom tijela iznosi iz 16 metara. U istoj kontri TOŠK stiže u šansu za uvećanje vodstva, posljednji loptom igra Skulić, oštro i precizno šutira sa ivice 16 metara ali golman Husaković panterskim skokom, vrhovima prstiju, izbacuje loptu u korner. Istog trena sudija Ernis Demidžić svira kraj poluvremena.

U drugom dijelu domaćin igra još otvorenije, znajući da ga opuštanje može odvesti u neizvjesnost. Gledamo još nekoliko lijepih prilika koje ili odlaze pored gola ili ih vješto kupi gostujući golman. Do kraja i domaćin i gost koriste po 3 izmjene. Najljepši trenutak utakmice bilježimo u 60 minutu. Nakon prekršaja nad Halilovićem sa ivice šesnaesterca, gdje se spajaju uzdužna i bočna linija, loptu namješta Maglić. Oštar udarac se odbija od živog zida a majstor Suljić, ponovo igrač utakmice, povratnu loptu pretvara u granatu koja završava u gornjem desnom uglu Husakovića. Preostalih 30 minuta domaćin rutinski odradjuje dok Natron pokušava doći barem do počasnog pogotka u čemu ne uspijeva jer je TOŠK danas ponovio igru iz Tešanjke.

Nakon 9 kola TOŠK je preuzeo lidersku poziciju. Anulirana je i gol razlika, koja sad iznosi + 17 a kod Maglajlija + 14. TOŠK je za sada i jedina neporažena ekipa. Bit će zanimljivo i u narednom kolu kadaa u Tešnju gostuje FAMOS. Jesenja titula se smiješi ekipi iz Tešnja u preostala 4 kola, ali još ništa nije gotovo. TOŠK mora nastaviti sa ovakvom igrom i Prva liga će biti, nakon svakog kola, sve više na vidiku.

U današnjoj utakmici svi igrači TOŠK-a su igrali borbeno, odgovorno, a strijelci i precizno. Za nijansu bolji od ostalih bili su Suljić, Kadušić, Skulić, Mrguda, Hankić, Mujkanović i Navrboc. Prije utakmice anketirali smo i prognozere rezultata iz oba tabora ali i neutralnih posmatrača iz drugih sredina. Jednu sliku vam nudimo sa ispisima prognoza na prsima navijača. Jedan je uspio pogoditi tačan rezultat. Na programu Radio Tešja u direktnom prijenosu trojica slušalaca su to uspjela a jedan je osvojio i lijepu nagradu, poklon sponzora prijenosa, firme MADI. Na damo se d će biti obezbjeđen sponzor i za naredno kolo, u utakmici TOŠK – FAMOS.  Na redu su ostali koji mogu i žele podržati ovakav vid medijske promidžbe najstarijeg kluba na području općine Tešanj.

Na kraju, recimo da je poseban fudbalski šmek derbiju, po običaju dao i doajen sportskog reporterstva, kolega Rešad Mamela, podižući temperaturu, naravno pozitivnu medju Atomcima. Dodatno je putem svojih veza informisao prisutne i o kretanju rezultata na utakmicama Premijer i Prve lige BiH, u čemu su mu pomagali kolege Ćamil Katica i Rijad Memišević.

Tekst i foto: Senad Durkalić

1 2 3 4 5 6 8

 

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *