Škola Fudbala FK “Borac” Jelah na turniru u Vitezu.

 Škola fudbala FK “Borac” iz Jelaha već već nekoliko godina ide vrlo sigurnim i prepoznatljivim koracima. Da se radi o vrlo kvalitetnoj školi sa odličnim ekipama pokazuje i veliki broj poziva na turnire, u kojima domaćini žele zvučnim imenima i kvalitetnim utakmicama da privuku što veći broj kako učesnika tako i posjetilaca.

FK “Borac” je sigurno, kroz godine kvalitetnog rada i nizanja uspjeha, postao vrlo zvučno ime u našoj državi kada su u pitanju omladinske selekcije. Takođe, nastupi ekipa iz škole fudbala ovog kluba garantuju vrlo zanimljive utakmice sa individualnim i kolektivnim kvalitetom, što rezultira mnogim pojedinačnim i ekipnim nagradama na turnirima širom zemlje i u inostranstvu.

Ovog vikenda, tačnije u subotu 03.12.2016.godine, Škola fudbala FK “Borac” Jelah učestvuje na vrlo kvalitetnom turniru u Vitezu, pod nazivom “6. Božićni nogometni turnir Vitez 2016”, u organizaciji Škole fudbala NK “Rijeka Kolibrići” iz Viteza.

Selekcija 2007. godišta, nastupa ovog vikenda, dok će narednog (subota, 10.12.2016.godine) svoje učešće na ovom turniru upisati i selekcija 2006. godišta. U nastavku raspored po grupama:17 18
Prema do sada najavljenim informacijama od strane organizatora turnira, selekcije ŠF FK “Borac” svrstavaju se u sami vrh kandidata za medalje, i mi vjerujemo da će “Jelašani” opravdati ove najave i predviđanja.

Osim ovih najmlađih članova, i pioniri i pretpioniri FK “Borac” Jelah će, zahvaljujući pozivu domaćina, uzeti učešće na još jednom odličnom turniru u Žepču, pod nazivom “5. Božićni malonogometni turnir Volim nogomet – Žepče 2016”.

Ovaj turnir se igra 3. i 4. januara 2017. godine, i svakako da će i na ovom turniru dječaci iz Jelaha pokušati da ostvare što bolji rezultat te potvrde kvalitet i uspjeh koji su pokazivale prethodne selekcije “Borca” na ovom tradicionalnom turniru.

Želimo puno uspjeha i sportske sreće našim malim nogometašima na ovim i budućim turnirima i utakmicama.

O Sportski savez Opcine Tesanj