RADNA POSJETA OPĆINI TEŠANJ

RADNA POSJETA OPĆINI TEŠANJ

Ministar Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Mensur Sinanović sa saradnicima je u utorak, 10.01.2017. godine bio u  radnoj posjeti Općini Tešanj, načelniku Općine Tešanj i Srednjim školama na području Općine Tešanj.

Na sastanku se razgovaralo o planovima u oblasti obrazovanja, ali i kulture i sporta na području Općine Tešanj, koje će zajednički provoditi Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Općina. Okvirno su dogovoreni datumi početka aktivnosti za nastavak saradnje na izgradnji četiri školske sportske dvorane, podrška projektu stipendiranja studenata, projekti energetske efikasnosti za školske objekte u Općini Tešanj planirani za 2017.godinu, podrška sportskim kolektivima i kulturnim manifestacijama. Dogovoreni su I uslovi za korištenje sportske dvorane Tešanj za nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja za učenike Gimnazije „Musa Ćazim Ćatić“, Tehničke škole i Mješovite srednje škole u Tešnju, kao i prostora u zgradi Obdaništa Tešanj za potrebe Ekonomske škole. Inače, u školskoj 2016/2017. godini srednje škole u ovoj općini pohađa  1978 učenika.

Ministar je održao konstruktivan sastanak sa direktorima ove tri navedene srednje škole i obišao prostorije škola u svrhu sagledavanja postojećeg stanja.

 

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *