Saopćenje o potpisivanju Ugovora o imovinskim i drugim pravima i obavezama između Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice i Udruženja „Humanost-societas humanitatis“ Zenica

Saopćenje  o potpisivanju Ugovora o imovinskim i drugim pravima i obavezama između   Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice i Udruženja „Humanost-societas humanitatis“ Zenica

Dana 08.02.2017. godine ministar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Nurđehan Šahinović i predsjednik Upravnog odbora Udruženja „Humanost-societas humanitatis“ Zenica, kao osnivača Ustanove „Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama“ Maglaj, Mario Vrbić, potpisali su Ugovor o imovinskim i drugim pravima i obavezama.

Ovim činom potvrđuju se i nastavljaju aktivnosti vezane za Odluku Skupštine Zeničko-dobojskog kantona o pripajanju Ustanove „Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama“ Maglaj Javnoj ustanovi Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona.

Potpisanim Ugovorom uređena su pitanja i način regulisanja statusa uposlenika Ustanove, kao i pitanje regulisanja imovine Ustanove i zatečenog stanja sredstava, prava i obaveza.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona, uz podršku Vlade Zeničko-dobojskog kantona ovim nastavlja razvoj dobre prakse i mreže usluga za omogućavanje adekvatne zaštite djece i odraslih osoba s posebnim potrebama na području Zeničko-dobojskog kantona.

            Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *