Nova pobjeda TOŠK-a.

Jučer (subota, 18.03.2017. godine) je, u okviru 15. kola Druge nogometne lige Federacije BiH – grupa “Centar”, naš NK “TOŠK” iz Tešnja, na svojim “Lukama” ostvario još jednu, rekli bismo,  rutinsku pobjedu. Savladali su komšije iz Usore rezultatom 4:1.

Već do 15. minuta domaćin je riješio pitanje pobjednika. Mujkanović je pogodio u prvom minutu, Skulić u 14. podigao na 2:0. U 15. minutu gosti griješe a Pešić pogađa vlastitu mrežu.Nakon ranog vođstva, “Toškovci” se malo opuštaju, igraju više za gledaoce, manje za rezultat. To je rezultiralo pogotkom gostiju u 60 minutu, kada nakon izgubljene lopte, igrač gostiju Krešić smanjuje za 3:1. Nakon ovoga gosti pomalo uspostavljaju ravnotežu. Zbog mogućnosti dobijanja trećih kartona domaći trener Remetić iz igre izvodi Suljića i Mrgudu a zbog lakše povrede i Bijedića. Rakić,Bahtić i Nuhanović ulaskom stvaraju još nekoliko prilika. Na samom kraju utakmice, nakon dobre asistencije Hankića, Nuhanović ulazi u 16 metara i iz teške pozicije pogadja za konačnih 4:1.

U drugoj, nama zanimljivoj utakmici ovog kola, danas na Tešanjci imamo općinski derbi: domaća “Pobjeda” dočekuje “Borac” iz Jelaha. Ova utakmica počinje u 15:00 sati.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj