Saradnja između FK “Borac” Jelah i FK “Željezničar”.

Protekle sedmice su predstavnici Fudbalskog kluba “Borac” iz Jelaha boravili u Sarajevu, gdje su sa predstavnicima Fudbalskog kluba “Željezničar” napravili prve korake ka saradnji i jačanju veza između dva kluba, a dogovoreno je i odigravanje prijateljske utakmice ova dva kluba.

Sastanak je upriličen u službenim prostorijama na stadionu “Grbavica” a delegaciju našeg “Borca” predvodio je gospodin Sulejman Hrvić, predsjednik Uprave kompanije “AS Group” iz Tešnja. U sastavu naše delegacije bili su još i Nail Mudrov te Senad Subašić, dok su domaćini sastanka, ispred FK “Željezničar” bili predsjednik Nadzornog odbora Senad Misimović, sportski direktor Aldin Čenan i direktor Omladinske škole Sejfudin Tica.

Tim sa Grbavice je svakako primjer sportskog poslovanja u BiH, koji se ne ustručava da, na sve koji to žele, prenese svoja stručna znanja i iskustva.

Odličan potez našeg kluba sa “Šibova”, nadamo se da će ova saradnja biti uspješno realizovana i obostrano korisna te da ovaj, svakako pozitivan, primjer slijede i ostali naši klubovi.

O Sportski savez Opcine Tesanj