Prva nogometna liga FBiH – Rezultati i tabela trećeg kola: Treći poraz “TOŠK”-a.

Proteklog vikenda odigrano je treće kolo takmičenja u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH – Sezona 2017/18, u kojoj se takmiči naš Nogometni klub “TOŠK” Tešanj.

Naš “TOŠK” je u ovom kolu, nakon dva poraza nastojao povratiti poljuljano samopouzdanje ekipe, nažalost neuspješno, ubilježen je i treći poraz, od ekipe “Veleža” iz Mostara, rezultat 4:0. Sigurno je na se nešto mora mijenjati, kako je to istakao i Šef stručnog štaba Igor Remetić:

“I na drugom gostovanju ove sezone ostajemo veliki dužnici našim navijačima koji su nas pratili i na ovom gostovanju. Mi smo pobjednici bili prije meča jer mali TOŠK igra prvenstvenu utakmicu protiv velikog Veleža. Međutim kada se ne odigra agresivno, kada se ne napravi žuti karton, kada poslije drugog gola puknemo u svim linijama onda se mora očekivati katastrofa protiv dosta motivisanog Veleža. Momcima ne zamjeram ništa, smatram se odgovornim za ovaj rezultatski loš start i zajedno sa Upravom kluba ćemo zajednički donijeti odluke koje će poboljšati ovo stanje.”

U nastavku donosimo rezultate svih svih utakmica i tabelu nakon 3. kola:

MOSTAR: FK Velež – NK TOŠK Tešanj 0:4,
VISOKO: NK Bosna NK Slaven Živinice 3:2,
BUGOJNO: NK Iskra – NK Travnik 1:0,
KAKANJ: FK Rudar – HNK Orašje 1:2,
ČAPLJINA: HNK Čapljina – NK Bratstvo Gračanica 3:3,
KONJIC: FK Igman – FK Olimpik Sarajevo 2:1,
SIMIN HAN: FK Sloga – NK Jedinstvo Bihać 6:0,
JAJCE: NK Metalleghe BSI – NK Zvijezda Gradačac 0:0.

O Sportski savez Opcine Tesanj