XX kolo Prve rukometne lige FBiH – grupa “Sjever”: Triler završnica u Tešnju.

Proteklog vikenda igrano je 20. kolo Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj nastupa naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj.

Naši rukometaši su u okviru ovog kola, u nedjelju, 31.03.2019. godine, na svom terenu u sportskoj dvorani JU “Sportsko rekreacioni centar” Tešanj ugostili ekipu RK “Lukavac” iz Lukavca.

U veoma uzbudljivoj i dinamičnoj utakmici sa dosta preokreta, prvo poluvrijeme je pripalo je domaćoj ekipi, na odmor se otišlo pri rezultatu 14:11. U nastavku, gosti dolaze do izjednačenja, te i vođstva od 3 gola. Domaći sustižu ovu prednost, te se do kraja igra gol za gol. U 59-tom minutu, gosti vode jednim golom razlike, domaći izjednačavaju na 26:26. Petnaest sekundi do kraja susreta, domaća ekipa je imala pobjedu u rukama ali nakon što nisu iskoristili sedmerac, rezultat je ostao 26:26, što se i čini kao najrealniji ishod ove utakmice.

Kod domaće ekipe naročito su se istakli Isaković Z. i Duđak sa po 5 pogodaka, te Isaković H. i Kuzmić sa po 4, dok su kod gostiju bolji od ostalih bili Rizvić sa 8, te Ahmetović sa 6 postignutih pogodaka.

Uskoro očekujemo i kompletne rezultate svih utakmica 20. kola.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj