Rezultati 2. kola Federalne lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom.

Proteklog vikenda održano je drugo kolo takmičenja u sklopu Federalne lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom, u kojoj sa svim selekcijama nastupaju naši klubovi Streljački klub Tešanj i Streljački klub “Paljuge” Šije.

Ova liga zamišljena je kao okvir za takmičenje klubova sa prostora Federacije BiH, koji preferiraju takmičenje zračnom puškom – serijski program i drugih zainteresovanih klubova, s mogućošću širenja takmičenja na druge discipline i druge vrste zračnog oružja. Takmičenja se održavaju u tri kategorije: kadeti, juniori i seniori, kako za muškarce tako i žene.

Drugo kolo Lige održano je u Zenici, u nedjelju 21.04.2019. godine, uz učešće 15 klubova iz cijele Federacije BiH. Naša dva kluba i na ovo takmičenje putovali zajedno, u istom autobusu, što zaista predstavlja primjer dobre prakse i za svaku pohvalu.

I u ovom kolu, najuspješniji su bili takmičari Streljačkog kluba Tešanj, koji su u sve tri kategorije zauzeli prva mjesta u ekipnom plasmanu. Vrijedno je istaći i pojedinačne rezultate: kadeti – Ajla Plančić prvo mjesto, juniori – Samra Ćeman prvo mjesto, Esida Plančić drugo mjesto, Nadina Omerbašić treće mjesto, seniori – Elvira Turkeš prvo mjesto, Asima Halilović drugo mjesto.

Strijelci iz “Paljuga” su imali nešto skromniji učinak (kadeti treće mjesto u ekipnom plasmanu, juniori sedmo mjesto, seniori sedmo mjesto), ali se nadamo da će već u narednom kolu rezultati biti bolji.

About Sportski savez Opcine Tesanj