Svečana dodjela diploma

Gimnazija „Musa Ćazim Ćatić“ ispratila je još jednu generaciju maturanata. Dana 13. 6. 2019. je održana svečana dodjela diploma na kojoj su prisustvovali učenici, roditelji i profesori. Direktorica, prof. Adela Ibrakovic, je procitala imena svih 14 ucenika, koji su imali uspjeh 5.00, a tri ucenice su dobile i posebnu diplomu: Medina Šišic, Mevludina Subašic i Ehlimana Saranović.

Učenici koji su imali 5.00 su:

  • 4a – 2 učenika: Ajla Begović, Dženita Mudrov;
  • 4b – 7 učenika: Dženita Bekrić, Emina Mešić, Sara Mulabdić, Lamija Srkalović, Adem Korajlić, Lejla Kruško, Senada Šaranović;
  • 4c – Ensar Ćostović, Ahmed Okanović, Ehlimana Šaranović, Medina Šišić, Mevludina Subašić.

Nakon toga, direktorica je proglasila učenicu generacije, Mevludinu Subašić i istakla i pohvalila maturante za postignute uspjehe u toku školovanja, a njihovim uspjesima svjedoče brojna takmičenja i ukupan prosjek ocjena u toku sve četiri godine. No, pored svih ocjena, učenja i zalaganja, na putu odrastanja je najvažnije ono što su postali – dobri ljudi. Prigodnim programom, ostali učenici su ispratili svoje kolege iz školskih klupa u nove pobjede koje ih tek čekaju. Tradicionalnim bacanjem kapa, naši maturanti su krenuli na novi put, svako sa svojom željom poslanom u zrak.

 

O Gimnazija Musa Cazim Catic