Najava aktivnosti u okviru projekta “ZA JEDNAKOST U ŽIVOTU”.

U utorak, 19.11.2019. godine, sa početkom u 11:00 sati, u prostorijama Osnovne škole „Abdulvehab Ilhamija“ u Kaloševiću, a u okviru realizacije projekta „Za jednakost u životu“ koji provodi Sportski savez općine Tešanj u saradnji sa Udruženjem sportskih ribolovaca „Blinker“ iz Kaloševića, održat će se jednodnevna radionica – takmičenje u pripremi literarnih radova na temu “Rijeka Usora”.

Ova aktivnost se održava s ciljem podizanja nivoa svijesti o značaju zaštite životne sredine, kroz edukaciju i praktično djelovanje a u radionici učestvuju učenici Osnovne škole „Abdulvehab Ilhamija“ Kalošević te štićenici Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama u razvoju Tešanj.

Za realizaciju ovog dijela projekta izvršena je nabavka pribora za pisanje i crtanje za sve učesnike, kao i nagrade za najbolje ocijenjene radove. Za sve učesnike obezbjeđen je topli obrok i osvježenje.

Najavljene aktivnosti se realizuju u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, kojeg finansira Evropska Unija (EU), a implementira razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

O Sportski savez Opcine Tesanj