Dragi učenici!

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona  izdalo je obavijest da se organizacija nastavnog procesa u osnovnim i srednjim školama, nakon proljetnog odmora, nastavlja od 01.04.2020. godine, u skladu sa navedenim Uputstvom o organizaciji konsultativne nastave uz primjenu informaciono-komunikacijske tehnologije.

Sjetite se kada nam je 11.03.2020. godine od Ministarstva stigla obavijest o obustavi nastave, većina vas ju je prihvatila kao kratkotrajnu mjeru. Nismo mogli ni naslutiti koliko će se naš način života promijeniti. Međutim, pandemija korona virusa se razvija iz dana u dan , izrečena vam je i mjera zabrane kretanja i druženja, ali zapamtite zbog vašeg ličnog dobra.

Znamo da vam je to najteže palo, i da vas vrlo često preplave različite emocije, međutim, to je sasvim normalno. Ne zaboravite da se uvijek možete obratiti svojim razrednicima, predavačima i pedagozima, mi smo uvijek tu za vas. Očekivano je da niste oduševljeni novim načinom života, ali pokušajte se prilagoditi, i uživajte u sitnicama, mnogo ih je.

Ako vam je sloboda kretanja ograničena, ne zaboravite da vaš um i mašta imaju neograničenu slobodu.

Od sutra se vraćamo nastavi na daljinu, neka vam ne bude opterećenje, može biti i zabavno, na testu je vaša i naša kreativnost i strpljivost.

Ne zaboravite pročitati zanimljivu knjigu, pogledati dobar film, vježbanje je moguće i bez odlaska u teretanu, fokusirajte se na stvari koje vas svakodnevno usrećuju.

Dragi učenici, iako izgleda kao da ova pandemija nikada neće proći, iako se dani valjaju jedan za drugim, znajte da će proći.

Vratit ćete se u školske klupe, a tamo ćemo vas čekati mi, spremni za nove naše i vaše pobjede. Do tada ostanite u svojim kućama, budite nam zdravi i sretni.

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj