Ponos naše škole

Uvijek je dobro vrijeme da bi se činilo dobro.
Martin Luther King

Dana 11.3.2020. godine obustavljena je nastava u svim školama Zeničko-dobojskog kantona u skladu sa Uputstvom nadležnog ministarstva zbog pandemije virusa COVID-19. Učenici su prestali dolaziti u školu, učionice su postale puste, hodnicima je zavladala tišina. Svi smo bili uplašeni, našli smo se u posve novoj situaciji.
Nadali smo se da će pauza kratko trajati, da ćemo se brzo vratiti svojim normalnim životima, našoj svakodnevnici. Međutim, dani su prolazili, stizala su nova uputstva i preporuke…
Dok je većina ljudi bila uplašena i pratila vijesti putem sredstava informisanja iz svog doma, naši profesori Mujo Zeničanin i Sakib Ahmić, dolazili su u školu svaki dan kako bi izrađivali vizire po nekoliko sati dnevno. Profesori su imali ideju, koristili su materijale koje su imali, ali volje i entuzijazma nije nedostajalo. Ubrzo su im se priključili naši bivši učenici Selmir Nedžibi i Reuf Karahodžić kako bi im pomogli.
Svi koji poznaju profesore Muju i Sakiba, znaju sa koliko ljubavi i elana rade svoj posao, uvijek su svima na raspolaganju ako neko treba neki savjet ili pomoć oko kompjutera i sl. Učestvovali su u mnogim projektima, takmičenjima, svoje znanje i iskustvo nesebično su prenosili na svoje učenike koji su zbog njih još više zavoljeli svoje zanimanje i posao za koji se obrazuju. Pored svega navedenog, oni se ne vole isticati, skromni su, ne žele nikakve pohvale, nagrade.
Takvi su i njihovi učenici Selmir i Reuf, naši bivši učenici koji su trenutno ovdje, kod svoje kuće dok traje ova vanredna situacija. Oni su također svoje slobodno vrijeme provodili u školi zajedno sa Mujom i Sakibom kako bi im pomogli izraditi što više vizira jer su potrebe za njima iz dana u dan bile sve veće.
Selmir Nedžibi završio je Mješovitu srednju školu u Tešnju, smjer elektrotehničar računarstva nakon čega je nastavio svoje školovanje u Sloveniji. Redovni je student druge godine informacionih tehnologija na Višjoj strokovnoj šoli u Velenju.
Reuf Karahodžić završio je prvi i drugi razred Mješovite srednje škole Tešanj. Svoje školovanje je nastavio u Elektro in računalniškoj školi u Velenju, smjer elektrotehničar računarstva. Reuf je također student druge godine kao i Selmir.
Ponosni smo na ovu vrijednu ekipu, ponosni smo na svoje nastavnike i svoje učenike. Bezbroj puta smo dokazali da ništa nije nemoguće i da zajedno možemo prevazići sve probleme i nedaće koje nas zadese. Nadamo se da ćemo se što prije vratiti normalnom životu, da će naši učenici ponovo sjesti u klupe i marljivo učiti od svojih nastavnika kako bi sutra i oni postali korisni i odgovorni članovi našeg društva.

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj