Prijave za poticanje jesenske sjetve u 2020. godini

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači sa područja općine Tešanj, koji su upisani u Registar  poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, a koji su obavili ili planiraju obaviti jesensku sjetvu pšenice, raži i ječma da najkasnije do 09.10.2020. godine dostave prijavu jesenske sjetve.

Na osnovu pristiglih prijava, Općina Tešanj će sačiniti preliminarnu listu korisnika sredstava za poticanje jesenske sjetve i dostaviti Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Prihvatljivi troškovi za jesensku sjetvu u tekućoj godini su troškovi nabavke sjemenamineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava za proizvodnju pšeniceraži i ječma.

Poljoprivrednik će troškove jesenske sjetve dokazati dostavom fiskalnog računafakture o izvršenoj kupovini navedenog repromaterijala.

Prijavu jesenske sjetve treba izvršiti popunom obrasca koji možete preuzeti ovdjeu prijemnoj kancelariji Općine Tešanjuredima u Jelahu i Tešanjci.

Popunjenu prijavu dostavite do 09.10.2020. godine Službi za finansijeprivredu, komunalne i inspekcijske poslove Općine Tešanj.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na tel.broj 032 653 915, kontakt osoba Tamara Turkić.

Izvor: www.opcina-tesanj.ba

O Tesanj Net

Komentariši