Primopredaja 69. objekta

Zbrinuta porodica Zumrete Lugonjić

Dana, 19.03.2021. godine je izvršena primopredaja objekta porodici Zumrete Lugonjić. Primopredaji su prisustvovali članovi rukovodstva NHU “Oslonac”, porodica i prijatelji, predstavnik Centra za socijalni rad Tešanj g-din Emir Braković, direktorica firme Nedjing g-đa Emina Travančić, mjesni imam Mirnes ef. Alić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rosulje Ašir Himzić, mediji (TV SMART, urednik Tešanjskog dnevnika g-din Husein Galijašević).

Nakon proučene dove, ključeve novoizgrađenog objekta ispred NHU “Oslonac” je predao član Savjeta g-din Nedžad Unkić predstavniku Centra za socijalni rad a g-din Emir Braković je ključeve uručio porodici nakon čega je zajednički razgledana unutrašnjost objekta. Zumreta Lugonjić je izrazila zadovojstvo izvedenim radovima, prostorom koji je dobila i zahvalila se svim članovima i donatorima NHU “Oslonca”, rukovodstvu, kao i Općini Tešnj te Centru za socijlani rad.

Ovom prilikom je sekretar NHU “Oslonac” g-din Hasan Ćeman uručio porodici garnituru posuđa koja je donirana od strane Policijske stanice Tešanj.

Radi se o prioritetu broj 2 sa liste prioriteta 2020. godine. Zbog nepostojanja građevinske dozvole, ugovor o gradnji je potpisan 21.10.2020. godine sa firmom Nedjing, Tešanj. Nakon pokrivanja objekta, radovi su privremeno obustavljeni zbog uključivanja Centra za socijalni rad u projekat i želje da se izgradi dodatna prostorija za štićenicu ovog centra o kojem je staranje preuzela Zumreta Lugonjić.

NHU “Oslonac” je potpisao ugovor o gradnji na iznos od 24.450,00 KM (jer su temelji objekta na placu već postojali) za objekat standardnih dimenzija 8,0×5,5m. Sredstva su obezbjedili Općina Tešanj: 8.000,00 KM i članarina NHU “Oslonac”: 16.450,00 KM. Centar za socijalni rad Tešanj je ugovorio radove na dodatnoj prostoriji iz sredstava budžeta ZDK, odnosno resornog ministarstva, te podršku Crvenog polumjeseca.

 

          

O Oslonac NHU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *