Ambasador Kraljevine Holandije posjetio Tešanj

Ambasador Kraljevine Holandije u BiH NJ.E. Jan Hendrik Antoon Waltman boravio je danas u zvaničnoj posjeti općini Tešanj i ovom prilikom se susreo sa Općinskim načelnikom Suadom Huskićem.

Povod Ambasadorovog dolaska u našu općinu jeste sve ono što je čuo o Tešnju, ali i prisustvo holandskih kompanija i njihovo poslovanje. Posjetu Ambasadora iskoristili smo za razgovor o brojnim temama koje se tiču BiH, uspjeha lokalne zajednice, iskustava Općine Tešanj i ono kako mi trenutno vidimo Bosnu i Hercegovinu i prilike u našoj zemlji, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Uspjeh same Općine i lokalne zajednice Tešanj prema privatnim kompanijama se može mjeriti i brojem holandskih kompanija. Saradnja i sam uspjeh te saradnje ne dolazi samo od jedne strane, jer moraju biti dvije strane za uspjeh. Ne radi se samo o finansijskim sredstvima, radi se ustvari o domaćoj snazi koja je spremna da sarađuje i da oni zajedno grade kompanije. Tešanj je poznat po dobro urađenom poslu. Dobro je kada imate dobru lokalnu upravu, ako služe narodu i ako su u stanju da prepoznaju njihove potrebe i da im pomognu u ispunjavanju tih potreba, istakao je Ambasador Kraljevine Holandije u BiH, NJ.E. Jan Hendrik Antoon Waltmans.

Nakon sastanka u Općini Tešanj, Ambasador je posjetio firme koje su u vlasništvu ili su organizirane iz Holandije, a posluju na području općine Tešanj.

O Press Opcine