Zajednički iftar Tešnjaka u Sarajevu

Nakon dvije godine, prinudne pauze, ponovo je održan iftar Tešnjaka koji žive, rade ili studiraju u Sarajevu. Iftar je održan u četvrtak 28.04.2022. godine u sarajevskom Hotelu “Hollywood” na Ilidži. Prisustvo iftaru su najavile 103 osobe a stvarno je prisustvovalo 89 osoba.

Ovo je deveti iftar Tešnjakinja i Tešnjaka u Sarajevu što se već sada može smatrati tradicionalnim druženje. Bilo je izuzetno lijepo vidjeti Tešnjake svih generacija kako se, nakon dvogodišnje pauze, raduju ponovnom druženju, razgovorima uz iftarski meni. Možda je atmosferu najbolje opisala gospođa Rajsa Bečirhodžić r. Širbegović ” “… Iftar na kome sam zaista uživala okružena posebnim i uspješnim ljudima iz mog dragog Tešnja. Takvu toplotu i emociju može pružiti samo tešanjska duša. Maksuz selam“.

Posebno želimo istaći, da je ove godine na druženju bio zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH prof. dr. Enes ef. Ljevaković, koji je uprkos svim obavezama koje ima našao vremena da nam se pridruži.

Organizatori iftara Tešnjakinja i Tešnjaka u Sarajevu. Mersad Huskić, Adem Dizdarević, Sandžar Hafizović i Muhamed Brka, se nadaju da će iduće godine broj prisutnih biti i znatno veći. Osim toga razmišlja se i o organizovanju jednog druženja tokom godine i mimo mjeseca Ramazana.










O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *