Primopredaja 82. objekta

Zbrinuta četveročlana porodica u Kaknju

Dana, 14.04.2023. godine je izvršena primopredaja objekta broj 82. – četveročlanoj porodici u općini Kakanj. Partner NHU “Oslonac” u izgradnji ovog objekta bila je Općina Kakanj. Općina Kakanj je obezbjedila zemljište i učešće od 24.000 KM, dok je NHU “Oslonac” osigurao 36.000 KM (od čega je g-din Šemsudin Mehmedović uplatio 5.000,00 KM i partnerska organizacija ANDAALUS, Konjic iznos od 4.000,00 KM dok je iznos od 27.000,00 KM iz sredstava članarine NHU “Oslonac”). Ukupan iznos od 60.000,00 KM je zbog toga što se zbog položaja terena i stanja porodica gradio poseban objekat na sprat.

Izvođač radova je bila firma HS-Sadmir Hadžikadunić, Doboj a porodica kao i nadzorni organ su izrazili zadovoljstvo sa izvedenim radovima.

U prisustvu članova rukovodstva NHU “Oslonac”, predatvnika Općine Kakanj, komšija i prijatelja te medija, kjučeve porodici su uručili Općinski načelnik Mirnes Bajtarević i Šemsudin Mehmedović (najveći pojedinačni donator na ovom objektu). Općinski načelnik je poželio ugodan život porodici Mašić u novom objektu i uručio priznanje u ime Općine Kakanj za NHU “Oslonac”. I NHU “Oslonac” je uručio zahvalnicu Općinskom načelniku za partnerstvo Općine Kakanj u ovom projektu.

Porodica je iskazala veliku zahvalnost svima koji su sudjelovali da se ovaj objekat napravi.

 

              

O Oslonac NHU