Završetak gradnje Sportske dvorane u Jelahu

Potpisan je ugovor za završetak gradnje Sportske dvorane u Jelahu, vrijednosti 540.000,00 KM. Ovim ugovorom definisana je nabavka i ugradnja sportskog parketa i sportskog poda, nabavka i ugradnja sanitarije, izrada vanjske fasade i atike krova, te izrada jednog dijela parking prostora. Izvođač radova je firma Inter d.o.o. Tešanj.

Inače, gradnja sportske dvorane u Jelahu je počela u februaru 2021. godine, u dimenzijama 52x32x12 m sa svim potrebnim sadržajima i kapacitetom od 750 mjesta. Dvorana je projektovana u svrhu organizacije svih vrsta sportskih i kulturnih događaja.

Osim glavnog sportskog terena i tribina, izgrađeni su i prateći sadržaji: 6 svlačionica sa sanitarnim prostorima (tuševi i wc), prostor za fitnes i prostor za ugostiteljski sadržaj. Ukupna površina korisnog prostora je oko 4500 m2.

Izgradnja Sportske dvorane u Jelahu pruža priliku za obogaćivanje sportskog i kulturnog života na prostoru Jelaha i susjednih mjesta, te omogućuje kvalitetnije uslove za rekreativno, školsko i takmičarsko bavljenje sportom za djecu, omladinu i odrasle.

Uz današnji ugovor, ulaganje u izgradnju i opremanje objekta iznosi 2.8 miliona KM, bez troškova vlasničkih odnosa. Treba naglasiti da se u 2024. godini planira i gradnja saobraćajnice koja povezuje Poslovnu zonu Ciglana sa Regionalnim putem 474 i ulicom Braće Kotorić, te će nova dvorana u Jelahu imati saobraćajni pristup sa tri strane.

U dosadašnjem finansiranju učestvovali su Općina Tešanj, Vlada FBiH i Vlada ZDK.

Od 2015. godine, ovo je šesta sportska dvorana izgrađena na području općine Tešanj, čime je ukupan broj sportskih dvorana porastao na 12.

 

 

 

 

O Press Opcine