Akcija: Pruži mi djetinstvo

Još prije par godina sam napravio jedan mali pokret koji sam nazvao “Pruži mi djetinjstvo” kako bih mogao, zajedno sa dobrim ljudima koji su spremni pomoći, pomagati djeci kojima je bilo kakva pomoć potrebna i barem malim dijelom uljepšati im djetinjstvo.

Sve su to bila mala, dobra djela koja sam činio prema svojim mogućnostima samostalno ili zajedno sa raznim organizacijama.

Najuspješniji projekat mog malog pokreta je izdavanje knjige “Tri Sjene” aprila 2010. godine od čije prodaje veći dio prihoda je planiran za humanitarne svrhe. Na realizaciju istoga, uz pomoć Muftić Seje i drugih dobrih ljudi grada Tešnja uspjeli smo pružiti malu novčanu pomoć dvogodišnjem Adilu Krargiću iz Tešnja koji od rođenja bije tešku bitku protiv oboljenja malog mozga i kičme, i Nermini Isić iz Tešnja, 32-godišnjoj majci dvoje djece, teško oboljeloj od rijetke bolesti kardiovaskularnog sistema. U toku je realizacija još jednog dobrog djela za djecu sa socijalnim poteškoćama.

Ovoj akciji su se mnogi odazvali i mnogi su spremni pomoći. U pitanju je, ponovo, prodaja knjiga u osnovnim i srednjim školama na području općine Tešanj poslije čega će biti podignut štand sa istim. Nije određeno kome će se pomoći ovom akcijom. Planirano je da se jedna porodica koja ima djecu obezbjedi sa neophodim životnim namirnicama, ali ako akcija bude uspješnija od očekivanog, pomoć će se pružiti više porodica.

Cijena knjige je zbog akcije spuštena sa 10 KM na 7 pa na konačnih 4 KM.

Trajanje akcije nije određeno. Ovom prilikom pozivamo sve ljude da učestvuju u ovom dobrom činu i da dijelom budu zaslužni za nečije sretno i bezbrižno djetinjstvo.

U Tešnju, 27.10.2010.
Narcis Halilović

O Tesanj Net

Jedan komentar

  1. Čestitam Narcise….

    pa da, momak uradi nešto dobro i ušutite se….a da je nedo Bog nešto pogriješio odmah bi ga napali kao kokoši……..
    eH Bože……….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *