Vijeće roditelja i menadžment OŠ “Huso Hodžić” ne posustaju

Aktivnosti na stvaranju što boljih uslova za rad u OŠ ,, Huso hodžić” i dalje traju.

Ovaj put se radi o sanaciji centralnog grijanja u sportskoj dvorani i sanciji unutrašnjosti svlačionica.

Opoće je poznato da je sportska dvorana skoro potpuno uništena tokom zadnje poplave koja je zadesila ovaj kraj.

Zahvaljujući razumjevanju i naporima općinskih i kantonalnih vlasti, te poslanika svih stranaka sa područja naše općineSPORTSKA DVORANA je sanirana i ponovo dvedena u funkcionalno stanje.

Međutim, zbog nedostatka finansija ostao je nerješen problem sanacije centralnog grijanja i svlačionica u sportskoj dvorani.

I ovoga puta, kao i do sada u akciju je stupilo Vijeće roditelja. Donacijskim sredstvima koja su skupili članovi ovoga Vijeća u potpunosti je sanirano centralno u svlačionicama, a djelimično (koliko je bilo potrebno) u sportskoj dvorani.

Istakli bi još, da su u toku radovi na sanacijiunutrašnjosti svlačionica.

Sredstva za ove radove obezbjedio je enadžment škole, također donatorskim aktivnostima. Kao znak zahvalnosti za razumjevanje i pruženu novčanu pomoć istakil bi slijedeće donatore: zlatara ,,Dar” , Doo ,,AS” jelah , ,,Piro-promet” Tešanj.

Tako je na oduševljenje učenika, roditelja i radnika škole, a bogami i cijele zajednice SPORTSKA DVORANA pri OŠ ,,Huso Hodžić” spremna da poslije duže pauzeponovo primi učenike i služi svojoj svrsi.

Još bi dodali slijedeće.

Pojedinci, ili bolje da kažemo pojedinac nevidi ili neće da vidi koliki je napredak ostvaren u predhodnom periodu na polju poboljšanja uslova rada u našoj školi.
Prozivaju nas da nismo dovoljno uključeni u akciju prikupljanja PET ambalaže.
Možda su u tome u pravu, ali trebaju nas razumjeti da su aktivnosti oko sanacije bile prioritetne, te da mi u prvi plan stavljamo obrazovnu i odgojnu funkciju škole.
No i pored toga pokušat će mo u narednom periodu pojačati aktivnosti i na tom planu, jer se slažemo da je podizanje ekološke svijesti sastavni dio odgojne funkcije škole.
Hvala na razumijevanju!

Novinarska sekcija
OŠ ,,Huso Hodžić” Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *