Vlada usvojila Program utroška sredstava za potrebe branilaca

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na svojoj 9. sjednici vodila je raspravu o utrošku budžetskih sredstava u vezi sa stvaranjem obaveza koje se finansiraju iz budžeta Kantona za 2011. godinu, pri čemu je donesen zaključak da svako ministarstvo mora voditi računa da trošenje sredstava sa budžetskih stavki bude u direktnoj korelaciji sa prilivom sredstava za tekući mjesec.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta izradilo je Informaciju o stanju materijalno-tehničkih uvjeta za realizaciju nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja u osnovnim školama na području Kantona u kojoj su prezentirani podaci o opremljenosti škola nastavnim sredstvima i tehničkim pomagalima kao i svim ostalim uvjetima u kojima se ova vrsta nastave odvija. Iz resora ovog Ministarstva, donesen je također set odluka, koje se odnose na smještaj studenata u studentske centre u 2011. godini i dodjelu stipendija redovnim studentima prvog ciklusa u akademskoj 2010/2011. godini.

Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila i Program utroška sredstava za potrebe branilaca i članova njihovih porodica za 2011. godinu u iznosu od 8.444.600 KM koje će se raspodjeliti prema već utvrđenim kriterijima.

Vlada je danas prihvatila i mišljenje Ministarstva prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoliša u vezi sa autentičnim tumačenjem Zakona o komunalnim djelatnostima pokrenutog od strane načelnika Općine Vareš, u vezi sa postavljanjem odvojenog priključka na komunalnu mrežu. Naime, prema navedenom Zakonu propisano je da prilikom izgradnje novih objekata dužnost investitora je da za svaku stambenu ili poslovnu jedinicu obezbijedi odvojen priključak na komunalnu mrežu. Ovo se odnosi i na poslovne prostore u okviru stambeno-poslovne zgrade, dok se ovaj stav ne može primjeniti na individualne stambene i poslovne prostore.

 

Press služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *