BiH 21medalja, trijumf domaćina

Beograd i Srbija bili su domaćini 16. Balkanskog prvenstva u kik boksu. Takmičenje se odvijalo u četiri kategorije, lou kik, K1stil, kik lajt i semi kontakt. Osim domaćina na Balkanijadi učestvovalo je 150 takmičarki i takmičara iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije, Makedonije, Crne i Gore, Hrvatske, Rumunije i Moldavije. Srbija je trijumfovala sa 39 medalja, zatim Bugarska sa 27 odličja i reprezentacija BiH sa 21 medalju.

Puleni selektora Salke Zildžića osvojili su po sedam zlatnih, srebrenih i bronzanih medalja. Zlatnim kolajnama okitili su se, Lejla Fejzić, Dženan Alibalić, Aida Mehić, Igor Emkić, Samed Osmanović, Sanja Samardžić i Sanja Tošić. Sedam srebrnih kolajni na Balkanijadi u Beogradu osvojili su, Sumejja Jahić, Jasmina Merdić, Haris Mujkanović, Marinko Matičić, Semir Delić i Mesud Selimović dok su bronzani, Adela Fejzić, Feđa Trbonja, Adnan Kadrić, Damir Arnaut, Elmin Živčić i Bojan Vuković.

Treba istaći da reprezentacija Bosna i Hercegovina na 16. Balkanskom prvenstvu u Beogradu nastupila je sa 20 takmičara a osvojila je dvadeset i jednu medalju. Mladi Bišćanin Alen Pečenković osvojio je dvije medalje, srebrnu u kategoriji kik lajt kontakt -84 kg i bronzu u kategoriji semi kontakt u kategoriji -89 kg.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *