Sastanak premijera Plevljaka i bivših premijera Zeničko-dobojskog kantona

Sastanak premijera Plevljaka i bivših premijera Zeničko-dobojskog kantona

Zenica, 20. 06. 2011. – Sastanku koji je organizirao Fikret Plevljak, premijer Zeničko-dobojskog kantona, a na koji su pozvani svi bivši nosioci izvršne vlasti u petak, 17. ovog mjeseca odazvali su se Bedrudin Salčinović, prvi guverner Zeničko-dobojskog kantona, zatim  Vehid Šahinović, Vahid Hećo, Nedžad Polić i Miralem Galijašević, raniji premijeri.

Organizirajući ovaj sastanak, premijer Plevljak kazao je da je time želio iskoristiti sve ljudske potencijale kojima ovaj Kanton raspolaže, te u svrhu razmjene iskustava i ideja oko rješavanja aktuelnih problema. Ovo je prvi u nizu sličnih sastanaka, istakao je premijer Plevljak na press konferenciji organizovanoj nakon ovog sastanka. Tom prilikom, novinarima je Bedrudin Salčinović izjavio da je ovo vrlo dobar potez sadašnjer premijera je „ne treba nikad kretati od nule. Samim tim što smo se odazvali pokazujemo da Plevljak ima našu podršku, a to nije mala stvar“, rekao je između ostalog Salčinović.

Inače, na ovom sastanku govorilo se i o efikasnim načinima rješavanja statusa „Krivaje 1884“, poboljšanju infrastrukture Kantonalne bolnice, Univerziteta u Zenici, te problematike školstva, sudstva i drugih tema od značaja za bolji rad i funkcionisanje Zeničko-dobojskog kantona u cjelini.

 

Press služba ZDK

O Tesanj Net