Premijer Plevljak obišao Jedinicu policije za podršku MUP-a ZDK

Premijer Plevljak obišao Jedinicu policije za podršku MUP-a ZDK

Jučer  je Fikret Plevljak, premijer Zeničko-dobojskog kantona obišao je Jedinicu policije za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Ova posjeta bila je prilika za detaljnije upoznavanje premijera sa djelovanjem i radom ove značajne policijske jedinice, zadacima njenih pripadnika , trenutnim potrebama  i poteškoćama sa kojim se susreću u svom radu kao i ostalim aktuelnim pitanjima. Ministar MUP-a Rifat Delić i policijski komesar Fahrudin Bećirović istakli su da pripadnici Jedinice policije za podršku pružaju pomoć u slučajevima masovnog narušavanja javnog reda i mira, učestvuju u potragama i pretresu terena i objekata, radi pronalaženja izvršilaca krivičnih djela, a njeni pripadnici se angažiraju i u rješavanju talačkih situacija. Pored toga, pripadnici ove Jedinice intervenišu i u slučaju elementarnih nepogoda i nesreća većih razmjera, te u osiguravanju  javnih skupova.

U svom obraćanju pripadnicima Jedinice policije za podršku premijer Plevljak je istakao zadovoljstvo ovom posjetom te ukazao na značaj ove jedinice te općenito na značaj i težinu policijskog posla. Također je ukazao na napore koje Vlada Zeničko-dobojskog  kantona   poduzima na unapređenju statusa policijskih službenika kao i na poboljšavanju uslova za njihov rad i djelovanje.

Premijer Plevljak podcrtao je opredjeljenost Vlade Kantona da u narednom periodu radi na usavršavanju rada policijskih službenika, stvaranju što boljih uslova za rad i  profesionalno postupanje i djelovanje policijskih službenika, koji obavljaju jedan od najčasnijih, ali sigurno i najtežih i najopasnijih poslova, a to je očuvanje lične i imovinske sigurnosti građana i stvaranje visokog stepena bezbjednosti na području našeg kantona. Na kraju, premijer je istakao da se stanjem bezbjednosti na području  Zeničko-dobojskog kantona može biti zadovoljno, te da je takvo povoljno stanje i ambijent rezultat predanog i profesionalnog postupanja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Inače, tokom obilaska Jedinice za podršku, premijeru Plevljaku prezentirana je oprema i oružje  te izvedena  pokazna vježba pripadnika Jedinice sa službenim psima.

Press služba ZDK

O Tesanj Net