Sanela Terzo na EP (ne)zasluženo šesta

Zagreb i Dvorana sportova bili su domaćini EP za žene i muškarce u fitnessu, bodyfitnessu i bikiniju. Na takmičenju učestvovalo je 165 takmičara i takmičarki iz 31 države.

Jedina predstavnica naše zemlje bila je aktuelna prvakinja Balkana Sanela Terzo. Od 17 takmičarki bh. šampionka plasirala se u finale u kojem je osvojila ne(zasluženo) šesto mjesto jer sa svojim nastupom zaslužila je bronzu po mišljenju stručnjaka. U kategoriji bodyfitness +168 cm gdje se takmičila Sanela Terzo pobijedila je slovakinja Magdalena Kazimirova. U ekipnoj konkurenciji trijumfovala je Rusija.

Jako sam zadovoljna svojim radom i napretkom. Svako se želi okititi nekom medaljom, pa i zlatnom, ali čovjek treba biti i realan i čekati svojih 5 minuta za koje ja mislim da će meni tek doći. Šesto mjesto je jako dobar plasman za moje i državno prvo pojavljivanje na EP i drago mi je što idem stopama mog supruga, Mirsada Terze, te kao i on, svojim nastupima pokazujem da Bosna i Hercegovina možda nema puno takmičara ali ima jako dobar kvalitet istih i da kad se jednom pojavimo, ostanemo u pamćenju svih prisutnih zauvijek ubuduće. – samouvjereno je rekla Sanela.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *