Javni poziv za učešće na 3. Etno festivalu Tešanj 2012

Zadovoljstvo nam je proslijediti Vam informacije o Javnom pozivu za učešće na 3. Etno festivalu Tešanj 2012 koji organizuje Udruženje građana ”Sehara” Tešanj. Festival će se održati 14. i 15. septembra 2012 godine na Starom gradu (Gradini) Tešanj. Festival je kulturno – umjetnička/zabavna manifestacija koja se realizuje u sklopu projekta ”Kultura poslije sutra” koji su finansijski podržali Općina Tešanj i Turistička zajednica Zeničko – dobojskog kantona.

Udruženje građana ”Sehara” Tešanj kao organizator i realizator festivala je organizacija civilnog društva koja kroz njegovanje i promociju tradicionalnih običaja i kulturno – historijskog naslijeđa, aktivno doprinosi stvaranju vidljivog i atraktivnog okruženja za jačanje svijesti o kulturnom identitetu te podršku održivom razvoju kulturne baštine i obogaćivanju turističkih sadržaja na području općine Tešanj i regiona.

Ciljevi 3. Etno festivala Tešanj 2012 su:

– Podrška razvoju kulturnog turizma,
– Doprinos očuvanju i valorizaciji starih i tradicionalnih zanata i rukotvorina,
– Doprinos u oblikovanju kulturno – turističkih resursa na području općine Tešanj,
– Unapređenje atraktivnosti specifičnih turističkih destinacija kulturnog karaktera na području općine Tešanj,
– Prilagođavanje turističke ponude općine Tešanj savremenim tržišnim trendovima u sektoru kulturnog turizma,
– Jačanje međukulturalnog dijaloga i saradnje u svim sferama života i rada svih građana/ki općine Tešanj i šire regije.

Pozivaju se zanatlije, udruženja/udruge građana, turističke zajednice i agencije, javne institucije/ustanove, kulturno – umjetnička društva, neformalne grupe i pojedinci te drugi kulturni i umjetnički akteri i djelatnici (pjevači, plesači, fotografi i drugi) iz Bosne i Hercegovine i inostranstva koji se, u bilo kojoj formi, aktivno bave promocijom i očuvanjem kulturno – historijskog naslijeđa s akcentom na stare i tradicionalne zanate i rukotvorine te običaje i tradiciju svojih država, lokalnih zajednica te naroda i narodnosti, da se prijave za učešće na 3. Etno Festivalu Tešanj 2012.

Krajnji rok za slanje Prijava za učešće zajedno sa prilozima je 01.09.2012. godine (više info i način prijavljivanja u Smjernicama za prijavu učešća u prilogu ove informacije).

Dokumenta:

Informacija o Javnom pozivu za učešće na 3. Etno festival 2012

Smjernice za prijavu ucesca na 3. Etno festival Tesanj 2012

Prijava za učešće na 3. Etno festival Tešanj 2012

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *