Dosta aktivnosti tešanjskog Medžlisa povodom Bajrama

Ramazanski Bajram 2012.-1433. h.g.

I DAN – 19.08.2012. g.
BAJRAM-NAMAZ – Klanjan u 36 džamija na području Medžlisa IZ-e Tešanj.
Centralna manifestacija na području Medžlisa IZ-e Tešanj u povodu RAMAZSNAKOG-BAJRAMA održana je u Čarši-džamiji u Tešnju, gdje je bajram-namaz klanjao i hutbu održao glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić.

Prepun harem Čarši-džamije u vrijeme bajram-namaza
BAJRAMSKI PRIJEM – Upriličen u restoranu “UKUS” u Tešnju. Na prijem su pozvani: članovi IO Medžlisa IZ-e Tešanj, imami i predsjednici džematskih odbora, nosioci zakonodavne i izvršne vlasti iz Tešnja na svim nivoima, privrednici, nosioci funkcija javnih ustanova i preduzeća, saradnici Medžlisa IZ-e Tešanj i brojni drugi zvaničnici. Ove godine specijalni gost je bio akademik Abdulah Sidran.
Prisutnima na prijemu su se prigodno obratili i Bajram čestitali Općinski načelnik Fuad Šišić i glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić.

II DAN – DAN ŠEHIDA
Obilježen u svim džematima prema Protokulu Rijaseta IZ-e u BiH, (predajom hatma dova za šehide, obilaskom šehidskih mezarja, učenjem Jasina i Fatihe).
Centralna manifestacija održana je u džematu Džemilić Planje gdje je otkriveno šehidsko spomen obilježje za šehide, proučen mevlud i hatma dova za proučene hatme koje su proučili imami Medžlisa IZ-e Tešanj i asocijacija žena “Fatma” Tešanj.
Šehidsko spomen obilježje otkrile su kćerke šehida Melisa Piro i Fatima Sarajlić.

tekst preuzet sa stranice MIZ Tesanj

Foto: Halid Fejzić

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *