U sjedištu ZDK nastavljeni razgovori o ulaganju investitora iz Malezije i Kine

U sjedištu ZDK nastavljeni razgovori o ulaganju investitora iz Malezije i Kine

Premijer Fikret Plevljak sa ministrom prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoline Raifom Seferovićem i šefom Ureda Dženanom Begovićem razgovarao je sa grupom poslovnih ljudi iz Kine i Malezije koji su zainteresirani da ulažu u eksploataciju ruda na području Zeničko- dobojskog kantona.

Pored predsjednika kompanije “Southland Mining” Ronalda Dan Hona i menadžerice “Glanz Investment” d.o.o. Sarajevo Nansi Nan, koji su 13. novembra bili u sjedištu ZDK, u grupi druge posjete, u ponedjeljak, bili su i Du Xiu Bo, generalni menadžer “Peng Lai Mining”, članice grupacije “Shandong Gold Group”, te Wang Zheng Chang, predsjednik “Yantai Hua Xin Real Estate”.

Investitori iz Malezije i Kine su ranije izrazili zainteresiranost za ulaganje u istraživanje olova na području olovske općine, te su u društvu geologa iz Olova i posjetili lokaciju rudnika. Ponovili su zainteresiranost za ulaganje u istraživanje i drugih ruda u Bosni I Hercegovini, kao što je željezo i zlato. Drugi susret premijera Plevljaka i investitora bio je prilika za dodatnim upoznavanjem o poslovnim prilikama za investiranje na području olovske općine.

-Učinit ćemo što možemo da napravimo dobar poslovni rezultat. U Olovu postoji više lezišta ruda, a Zeničko- dobojski kanton posjeduje i bogata nalazišta željezne rude u Varešu i mrkog ulja na granicama općina Kaknja i Zenice. Mi smo spremni razgovorati o ulaganju u naš kanton i stojimo na raspolaganju svim ozbiljnim partnerima, kazao je premijer Plevljak.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *