Ministar Ugarak prisustvovao konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Visoko

Ministar Ugarak prisustvovao konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Visoko

Polaganjem zakletve novoizabranih vijećnika konstituirano je Općinsko vijeće Visoko. Za predsjedavajuću Općinskog vijeća izabrana je Mirela Mateša- Bukva iz reda SDA, za zamjenicu Aida Zerdo iz reda nezavisnih vijećnika (među četiri koji su nakon Općinskih izbora istupili iz Asda).

Općinska načelnica Amra Babić, obraćajući se novoizabranim vijećnicima, istakla je svoje dosadašnje aktivnosti, te navela da je za uspjeh neophodna saradnja građana, javnog sektora, uposlenika organa uprave, kao i sinergija općinskih vijećnika, te da će Općina Visoko od sada zauzeti jedan novi kurs rada.

Novoizabranim vijećnicima čestitke su uputili Jasmina Zubić, zastupnica u Parlamentu Federacije BiH, Senad Karavdić, zastupnik u Skupštini ZDK i Đemil Ugarak, ministar za privredu ZDK.

-Želim vam čestitati i poželjeti uspješan rad u Općinskom vijeću. Također, želim istaći da su u Vladu Zeničko- dobojskog kantona i kod mene, kao jednog od njenih ministara, dobrodošli svi privrednici sa visočke općine bez obzira na stranačku pripadnost. Visoko zaslužuje bolji status i podržat ću sve dobre projekte za njegov prosperitet, kazao je ministar Ugarak.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *