Press konferencija-Obrazovanje za socijalnu koheziju BiH na putu ka EU

Obavještavamo javnost da će se povodom održavanja završne konferencije projekta  „Obrazovanje za socijalnu koheziju BiH na putu ka EU“ održati press konferencija, 13. 12. 2012. godine, u 12,00 h u hotelu „Zenica“ Zenica. Na press konferenciji prezentirat će se suština realizacije ovog projekta u  protekle tri godine, a koju je implementiralo je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Pedagoški zavod, u saradnji i uz finansijsku podršku organizacije Save the Children.

Projekt je imao za cilj da obezbijedi pravičan pristup inkluzivnom i kvalitetnom obrazovanju sve djece, sa posebnim naglaskom na djecu iz ranjivih i isključenih skupina na području Zeničko-dobojskog kantona, te da promovira toleranciju i poštovanje različitosti kroz obrazovni sistem i društvo.

Cilj ove završne Konferencije je predstavljanje dobrih modela i primjera iz prakse, iskustava kao i održivih rješenja za uvođenje metodologije Indeksa inkluzivnosti u sistem obrazovanja te promoviranje njegovog uvođenja i rada prema ovoj metodologiji u sve osnovne škole u Zeničko-dobojskom kantonu.

Program Konferencije nalazi se u prilogu.

 

Press služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *