Premijer Plevljak i ministar Trifunović prisustvovali božićnoj priredbi u Franjevačkom samostanu u Visokom

Premijer Plevljak i ministar Trifunović prisustvovali božićnoj priredbi u Franjevačkom samostanu u Visokom

U povodu blagdana Božića u Franjevačkom samostanu Sv. Bonaventure u Visokom, u subotu, održana je tradicionalna priredba u kojoj su učestvovali učenici Franjevačke klasične gimnazije, odnosno, članovi školskog zbora, tamburaškog orkesta i dramske sekcije.

Pored premijera ZDK Fikreta Plevljaka i ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirka Trifunovića, priredbi su prisustvovali provincijal Bosne srebrene fra Lovro Gavran i uzoriti kardinal Vinko Puljić.

U okviru obilježavanja Božića i Nove godine, učenici Franjevačke gimnazije organizirali su, u foajeu gimnazije, sajam prodajnog karaktera i izložbu akademskog slikara Vladimira Vlatka Blažanovića, nekadašnjeg učenika Franjevačke klasične gimnazije u Visokom.

U društvu ravnatelja gimnazije fra Zvonke Miličića, premijer Plevljak i ministar Trifunović obišli su adaptirani konvikt Franjevačke gimnazije, učionice, đačke sobe, kuhinju, zgradu koja je prije nekoliko godina vraćena visočkim franjevcima, a nakon što je iseljena kasarna Ahmet Fetahagić.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *