PREDSTAVNICI OS SBIH TEŠANJ POSJETILI ORGANIZACIJU RVI TEŠANJ

Delegacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu Općinski savjet Tešanj, Handžić Hasan i Bajrić Samir zastupnici u Skupštini ZDK, Halilović Fadil vijećnik u OV Tešanj i Begović Ferida sekretar, bili su u radnoj posjeti Organizaciji RVI Tešanj.

U srdačnom i konstruktivnom razgovoru sa domaćinom, predsjednikom ORVI Tešanj Muharemom Sejdićem, upoznati su sa aktivnostima i problemima sa kojima se ova kategorija boračke populacije susreće. Od strane ORVI je istaknuto da ova organizacija podržava aktuelnu reviziju boračkih prava i traži podršku za usvajanje Zakona o povoljnijem penzionisanju, koji uveliko rješava probleme RVI.

Ispred Stranke za BiH Hasan Handžić zastupnik u Skupštini ZDK, inače RVI i dobitnik najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ obećao je svaku podršku za poboljšanje materijalnog stanja ove populacije.

Gospodin Sejdić se na kraju sastanka zahvalio Stranci za BiH na posjeti i interesu za materijalni i pravni položaj boračkih populacija, te se zahvalio na dosadašnjoj i budućoj podršci.

 

Informativna služba OS SBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *