OO SDP: Saopćenje za javnost

Izabrano rukovodstvo u Osnovnim organizacijama SDPBiH Dobropolje, Jelah, Tešanjka-Lepenica i Ljetinić

U Općinskoj organizaciji SDPBiH Tešanj nastavlja se održavanje Izvještajno-izbornih konfererncija osnovnih organizacija SDP-a.

Protekle sedmice Konferencije su održane u Osnovnim organizacijama SDPBiH Dobropolje, Jelah, Tešanjka-Lepenica i Ljetinić.

U Osnovnim organizacijama Dobropolje, Jelah u Ljetinić povjerenje su dobili stari predjsednici, i to u Dobropolju Sabit Gogić, u Jelahu Esad Garić, a u Ljetiniću Zaim Hadžan.

U osnovnoj organizaciji Tešanjka-Lepenica za predjsednika je izabran mladi Ernad Bekrić, rođen 1982. godine, po zanimanju poljoprivredni tehničar.
Izborom novog rukovodstva u Osnovnoj oragnizaciji SDPBiH Tešanjka-Lepenica stvorile su se pretpostavke za organizovaniji rad u ovoj Organizaciji i jačanje uticaja SDP-a u MZ Tešanjka.

Tokom sedmice održani su i sastanci u Osnovnim organizacijama SDPBiH Miljanovci i Medakovo s ciljem pripreme za održavanje Konferencija.

Aktivnosti u Općinskoj organizaciji SDPBiH Tešanj teku po planu, a za četvrtak 04.04.2013. godine planira se odlazak na tematsku sjednicu Kantonalnog odbora SDPBiHZDK, na kojoj će uvodničari biti Predsjednik SDPBiH Zlatko Lagumdžija i Generalni sekretar SDPBiH Nermin Nikšić.

Komisija za informisanje OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Jedan komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *