Dugoočekivano finale Talent show “Pjesmom u školu”

Ostali su samo najbolji! Od samog početka naši takmičari su uložili veliki trud kako bi stigli do finala. Neki nisu uspjeli ostvariti željeni cilj iako su bili favoriti mnogih. U nedjelju,7. aprila, u sportskoj dvorani OŠ „ Huso Hodžić“ održat će se finale talent show-a. Pobjednicima će biti uručene vrijedne nagrade. Ne zaboravite doći u 17:00 sati da podržite naše takmičare. Kako smo se proveli u polufinalu, možete vidjeti na fotografijama.

Novinarska sekcija naše škole obavila je intervju sa glavnim organizatorom ovog projekta, nastavnikom Husikić Nazifom. Objavljujemo vam sadržaj tog intervjua.
NA POČETKU RAZGOVOR PREDSTAVITE SE.
Nazif Husikić, prof. engleskog jezika i književnosti, dolazim iz Gračanice.
KAKO STE DOŠLI NA IDEJU DA U NAŠOJ ŠKOLI ORGANIZUJETE TALENT SHOW ?
Budući da sam ranije radio na sličnim projektima sa djecom u Gračanici, odlučio sam da uradimo jedan ovakav projekat i u školi „Huso Hodžić“. Predložio sam projekat rukovodstvu škole, gdje sam na moje zadovoljstvo, naišao na oduševljenje. Pružili su potpunu podršku, kako u ustupanju prostorija potrebnih za izvođenje show-a, tako i u organizaciji cjelokupnog projekta.
JESTE LI ZADOVOLJNI DOSADAŠNJIM NASTUPIMA NAŠIH TAKMIČARA ?
Prije svega sam zadovoljan brojem prijavljenih učesnika na audiciji, kojih je bilo oko 160, a posebno nastupima iz nedjelje u nedjelju. Takmičari show-a su pobijedili strah od javnih nastupa, oslobodili svoj talenat i svakim nastupom pokazali koliko mogu biti dobri u umjetnosti, a mi smo tu da im pomognemo i da ih podržimo.Također sam zadovoljan i suradnjom sa roditeljima, posjetom publike i interesovanjem za kulturna zbivanja.
ŠTA BISTE PROMIJENILI U OVOM PROJEKTU ?
Što se tiče takmičara, ne bih ništa mijenjao,oni su odlični.Volio bih da se u budućnosti uredi jedna prostorija, koja bi bila namijenjena za ovakve i slične projekte, a to bi uveliko poboljšalo učeničko kulturno izražavanje.
JESTE LI ZADOVOLJNI ODLUKAMA ŽIRIJA ?
Najteže je ocjenjivati , reći ko može, a ko ne može dalje, tako da podržavam odluke žirija. Razumijem ih i zadovoljan sam njihovim odlukama, iako su neki od mojih favorita već napustili takmičenje.

BLIŽI NAM SE FINALE, A OSTALI SU SAMO NAJBOLJI. ŠTA OČEKUJETE OD FINALA ?
Od finala očekujem da pobijede najbolji i da im ovo takmičenje bude odskočna daska za dalje napredovanje, a svim učesnicima da ostane lijepa uspomena iz djetinjstva.
KOJE GOSTE U FINALU MOŽEMO OČEKIVATI ?
U ovom momentu pregovaram sa nekoliko poznatih bosanskohercegovačkih imena, ali ništa ne mogu obećati sa sigurnošću. Ako uspijemo dogovoriti, bit će prijatno iznenađenje, a vi ćete biti na vrijeme informisani.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *