Sve spremno za derbi Borca i TOŠK-a

cats

Tekst: Halid Fejzić

Svako ima svog Lera, sportskim riječnikom kazano svaka Općine ima svoj derbi. Po tom pravilu derbi Općine Tešanj nesumnjivo je duel između Borca i TOŠK-a. Koliko vlada interesovanje za ovaj meč da je susret pomjeren sa subote za nedjelju 17. novembara na „Šibovima“ u 13 sati. Atmosfera u oba tima pred nedjeljni duel je došla do linije ključanja a i „Atomci“ i „Jalijaši“ jedav čekaju da počne vječiti derbi. U ovom duelu šef stručnog štaba domaćih Senad Subašić biće lišen usluga dojučerašnjeg TOŠK-ovog fudbalera Kurdića, koji vuče kaznu zbog crvendaća protiv Stupčanice. Njegov kolega s druge strane neće računati na pouzdanog veznjaka Armina Mrgudu, koji je pocrvenio protiv Natrona. Na ostale igrače oba trenera mogu računati jer nema rovitih i povrijeđenih. Šte se tiče utakmice sa Borcem, nadamo se jednoj kvalitetnoj utakmici gdje će prisutni uživati tokom cijelog susreta, Naša je želja da nastavimo naš pozitivan niz bez poraza. Svjesni smo da igramo protiv jednog kvalitetnog tima, koji igra pred svojom publikom. Trenutno bi nas zadovoljilo sve osim poraza u toj utakmici. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti, gdje bi postali jesenji prvaci druge lige „Centar“. Riječi su coacha TOŠK-a Ajdina Mrgude.

Ajdin Mrguda sef strucnog staba TOSK-a

Prije svega od derbija očekujem jednu kvalitetnu i fer utakmicu sa dobrom posjetom i naravno pobjedu protiv TOŠK-a. Pred nama je težak protivnik ali vjerujem u našu snagu i trijumf. Kazao je Emir Kotorić, sekretar Borca.

Emir Kotoric sekretar Borca

Trenutno prije posljednjeg duela u jesenjem dijelu na federalnom „Centru“ TOŠK je lider sa 30 bodova dok susjedi iz Jelaha su peti sa sedam bodova zaostatka.

Izvor: Radiotesanj.ba

O Radio Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *