KOZARA JE ZASJALA BOJAMA IZVIĐAČA

KOZARA JE ZASJALA BOJAMA  IZVIĐAČA

Zvaničnoj web stranici Zeničko-dobojskog kantona dodajemo tekst koji stiže od izviđača Zenice. Prenosimo, naime, u cijelosti, informaciju koju je izviđačka press-služba uputila medijima. Ništa za oduzeti niti dodati:

Ponedjeljak (13.1.2014.) je osvanuo i sa velikim nestrpljenjem smo dočekali da se ponovo sretnemo sa prijateljima koje smo upoznali družeći se na ljetovanjima i zimovanjima, na Boračkom jezeru i Kozari. Neki su stigli dan prije, dok su naši prijatelji iz Zenice se zaputili prema Mrakovici rano ujutro. Sunce i nebo bez trunke oblaka je dočekalo naše razdragane prijatelje iz Zenice, Prijedora, Tešnja, Brčkog, Bijeljine, Širokog Brijega, Mostara, Subotice i Bajine Bašte. Uz eksplozije emocija nakon ponovnog susreta, naši mali avanturisti su se rasporedili po sobama i raspremili svoje stvari. Nakon toga im se na 1. Ovogodišnjem zboru obratio i načelnik zimovanja, Saša Bašić, koji ih je upoznao o pravilima boravka i zadacima jedinica.
Oko 13:00 sati dragi gosti su nam se pridružili svečanoj manifestaciji otvaranja interetničkog zimskog kampa. Važno je napomenuti to, da su nam današnji dan, svojim prisustvom uveličali premijer
Zeničko-Dobojskog kantona, gospodin Munib Huseinagić, koji je istakao da se ovdašnje vlasti moraju početi zalagati za ovakav vid edukacije i druženja, a  potpredsjednik Federacije BiH, gospodin Svetozar Pudarić, nije duljio,zaželio je mnogo igre i iskustava našim učesnicima, Prisutnima se obratila  Ministrica uprava i lokalne samouprave Republike Srpske, gospođica Lejla Rešić, svečano otvorila interetnički kamp. Svojim obraćanjem, predsjednik Saveza izviđača općine Zenica gospodin Edin Šarić i  starješina Odreda izviđača “Dr. Mladen Stojanović” Ernest Badnjević, su naglasili bitnost ovakvih kampova za naše društvo, te iskazali želju za daljim organizovanjem ovakvih druženja.

Manifestaciju su obilježile pjesme i divna recitacija male predvodnice Šejle Ganić o njenim avanturama sa izviđačima. Nakon otvorenja, na zadovoljstvo mnogih, smo se uputili ka restoranu Bijela Voda, gdje smo ručali.  Napunili smo baterije kratkim, ali dovoljnim odmorom….

PRESS TEAM PROJEKTA “STVARAM BOLJI SVIJET”

Opširnije na Zdk.ba

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *