GALERIJA FOTOGRAFIJA

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić sa ministrom finansija u Vladi FbiH Antom Krajinom, a u pratnji premijera ZDK Muniba Husejnagića, komandanta Štaba CZ ZDK Edina Terzića i saradnika obišao je u utorak (20.5.2014.) područja zahvaćena poplavama u Zeničko-dobojskom kantonu.

Po obilasku radova na uspostavljanju komunikacije u Općini Žepče sa načelnikom Matom Zovkom, premijer Nikšić je obišao selo Papratnicu,  grad Maglaj gdje je razgovarao sa načelnikom Mehmedom Mustabašićem i volonterima u dva sabirna centra humanitarne pomoći koja neprestano pristiže i z BiH i regiona. Obilazak terena je nastavljen u Mjesnoj zajednici  Kosova gdje je klizite potpuno razorilo dio magistralnog puta M-17 i uništilo desetak stambenih objekata . Dva premijera su razgovarala sa stanovnicima, a potom nastavili put prema Tešnju gdje ih je načelnik Općine Suad Huskić informisao o funkcionisanju sistema civilne zaštite čiji su aktivisti već očistili 104 poplavljene kuće, obezbijedili privremeni smještaj za 202 evakuisana lica, a uspjeli pomoći i susjednim općinama Doboju i Maglaju.

Na kraju su se premijeri Nikšić i Husejnagić sreli i sa stanovnicima Doboj Juga u kojem ih je dočekala načelnica Jasminka Begić. U obilasku poplavljenog terena vođen je, i pored teškoća koje imaju stanovnici poslije povlaćenja vode, srdačan i neposredan razgovor koji je svima dao razlogas za optimizam.

Sa ovog obilaska terena objavljujemo galeriju fotografija ovdje.

Opširnije na Zdk.ba

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *