NAGRADE I POHVALE POLICAJCIMA

NAGRADE I POHVALE POLICAJCIMA

U okviru redovne aktivnosti, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Rifat Delić i policijski komesar Semir Šut obišli su Policijsku upravu broj VI u Tešnju. Tom prilikom su bili informisani o aktuelnim dešavanjima i aktivnostima policije prilikom elementarnih nepogoda koje su zahvatile i ovaj dio kantona.

Komesar je istakao da je policija služba koja je na usluzi građanima 24 sata dnevno 365 dana u godini. Ponašajući se u skladu s tim, policijski službenici su prvi stigli u pogođena područja i pokazalo se da je njihovo djelovanje na terenu bilo od presudne važnosti.

-Generalno, može se reći da su policijski službenici odgovorili zadatku na odgovarajući način u svim područjima pogođenim poplavama i klizištima,- zaključio je komesar Šut i pozvao sve kolege policajce da i ubuduće kvalitetno i savjesno obavljaju svoje poslove. Zahvalio se takođe i domaćim preduzećima čije je društveno odgovorno ponašanje u datim okolnostima bilo od velike pomoći.

Ministar Delić je rekao da se ponovo pokazalo da je policija i u najtežim okolnostima uvjek u službi građana, te da su ti događaji samo potvrdili snagu policije. Potvrđeno je da će veoma brzo svi objekti policijskih stanica na području kantona biti u funkciji.

Ovu posjetu ministar i komesar su iskoristili i da uruče priznanja nagrađenim policijskim službenicima sa područja PU IV, koja su trebali primiti 15. maja, prilikom obilježavaja Dana policije Zeničko-dobojskog kantona, ali je usljed elementarnih nepogoda ova svečanost otkazana.

Nagrade su dobili: Srebrenu policijsku značku dobio je Almir Salkičević (PS Tešanj), pohvalu ministra Željko Savić (PS Usora), Hajrudin Adžić (PS Tešanj) i Ismar Ahmetagić (PS Tešanj), a vanredno plaćeno odsustvo u trajanju od 5 radnih dana Nijaz Klinčević (PU IV). Ručnim satom sa posvetom nagrađeni su Emir Ahmetović (PS Doboj Jug), Željko Boros (PS Usora) i Zlatko Muslija (PS Tešanj).

Na osnovu Pravilnika o priznanjima, nagradama i pohvalama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a zbog dugogodišnje uspješne saradnje ministar Delić je dodjelio zahvalnicu preduzeću Hifa d.o.o. Tešanj.

Ministar i komesar će u narednom periodu posjetiti i ostale policijske uprave i uručiti nagrade svim ovogodišnjim dobitnicima.

Opširnije na Zdk.ba

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *