U Jelahu otvorena nova pekara Dukat: Raznovrstan asortiman peciva u ugodnom ambijentu

1

Prošle subote u Jelahu je otvoren novi maloprodajni objekat pekare Dukat. Objekat je uređen po savremenim evropskim standardima i nudi potrošačima ugodan ambijent sa širokom paletom zdravih i ukusnih proizvoda.

„Dukat mlin i pekara d.o.o. Jelah – Tešanj je gotovo 20 godina u mlinskoj i pekarskoj djelatnosti. U svom dosadašnjem radu fokus je bio na snabdijevanju maloprodajnih lanaca u našoj okolini, kada su u pitanju pekarski proizvodi, no otvaranjem novog objekta Dukat d.o.o. predstavlja novu strategiju poslovanja u kojoj se akcenat stavlja na krajnjeg potrošača i širenje vlastitog maloprodajnog lanca pekara“, izjavila je menadžerica pekare Dukat Erna Ćeman.

«Budući da Dukat posjeduje vlastiti mlin, u mogućnosti smo da konstantno testiramo kvalitet brašna i da na taj način nudimo široku paletu pekarskih proizvoda od uobičajenih i specijalnih tipova brašna iz programa Vodenica. Zato nam Dukat brašno dopušta da eksperimentišemo i da uspješne eksperimente puštamo na tržište“, kazao je direktor kompanije Dukat mlin i pekara d.o.o. Jelah – Tešanj, Muhamed Kopić.

Osim što je pozitivna prekretnica u radu Dukata, u ovoj kompaniji ističu da je otvaranje pekare doprinos razvoju lokalne zajednice. «Otvaranje maloprodajnih objekata znači i nova radna mjesta, na šta smo uvijek posebno ponosni“, riječi su Kopića.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *