Za sigurnosne golove u školama u ZDK – 130.725 KM!

5

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u Sarajevu potpisani su ugovori o sufinansiranju nabavke sigurnosnih golova za osnovne škole u Federaciji BiH. Ugovore su potpisali federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović i kantonalni ministri obrazovanja u Federaciji BiH, odnosno njihovi ovlašteni predstavnici. Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je u Budžetu za 2016. godinu osiguralo 750.000 KM za realizaciju ovog projekta, s ciljem poboljšanja sigurnosti školskih fiskulturnih sala i otvorenih igrališta.

Ministrica Dilberović je istakla da je svrha ovog programa podrška poboljšanju uvjeta rada odgojno-obrazovnih ustanova u Federaciji BiH, u konktekstu sigurnosnog aspekta školskih fiskulturnih sala i otvorenih školskih igrališta, a putem nabavke sigurnosnih golova. “Nadležna kantonalna ministarstva obrazovanja bila su dužna predložiti prioritetne projekte odgojno-obrazovnih ustanova s područja svog kantona, i to iz više općina, s ciljem nabavke sigurnosnih rukometnih i nogometnih golova u školskim fiskulturnim salama i na otvorenim igralištima. Također, kriterij je da se nabavka izvrši od licenciranih/ovlaštenih proizvođača, odnosno distributera sportske opreme koji su registrirani u BiH i da moraju zadovoljiti predviđene evropske standarde sigurnosti i kvalitete, odnosno američki standard sigurnosti i kvalitete”, pojasnila je ministrica Dilberović.

Ispred ZDK Ugovor je potpisao Mensur Sinanović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK. Školama u našem kantonu odobreno je 130.725 KM za nabavku sigurnosnih golova.

Prilikom raspodjele sredstava po kantonima uziman je u obzir ukupan broj učenika i socijalno-ekonomsko stanje kantona. Kantonalna ministarstva su dužna, u vrijednosti dodijeljenih sredstava, nabaviti sigurnosne golove i  dodijeliti ih isključivo obrazovnim ustanovama utvrđenim u Listi prioriteta, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Izvor: www.sportzdk.ba

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *