TOŠK i Radnik bez golova.

1

Danas je na tešanjskim “Lukama” odigrana prvenstvena utakmica 5. kola II lige FBIH – Grupa “Centar”, između našeg “TOŠK”-a i gostiju iz Hadžića, ekipe NK “Radnik”. U nastavku komentar i nekoliko fotografija našeg Senada Durkalića:

“Gotovo da i nemamo komentara za današnju igru TOŠK-a ali i Radnika. U prvom poluvremenu sve je nagovještavalo nove bodove za domaćina. Samo od 21. do 25. minuta četiri stopostotne prilike za Bašića, Kadušića, Suljića i Skulića. Tresla se i prečka odličnog golmana Mudželeta, koji je u dvije prilike fenomenalno spašavao mrežu. U 32. minutu Bedak je uputio oštar udarac u 16 metara i pogadio u ruku Ustamujića ali sudija Ćatibović se nije odlučio za najstrožu kaznu. Jedinu, kakvu takvu priliku, gosti su imali u 43. minutu. Podrug tuče sa 25 metara a nezgodnu loptu uspijeva zaustaviti golman TOŠK-a Dizdarević.

U drugom poluvremenu gosti kreću sa otezanjem igre i simuliranjem povreda. To nervira domaće navijače ali i igrače, koji prave sve više grešaka. Trener Remetić pokušava izmjenama učiniti nešto ali Bašić, Plančić i Rakić ne donose očekivani preokret. Šta više, gosti opasno prijete u finišu utakmice a Dizdarević ponovo spašava sigurne pogotke. U nadoknadi koja je trajala 4 minuta, domaćin ponovo ima priliku za pobjedu. Kadušić pogadja stativu a Bašić sa 3 metra glavom dodaje loptu gostujućem golmanu. Utakmica koju treba što prije zaboraviti, a pojedinim igračima dati malo odmora. Bez Nuhanovića i Hasanbašića TOŠK očigledno nije jaka ekipa, pa se može reći da je na kraju i dobro prošao.

Domaćin je pedantno u poluvremenu objavio da je današnju utakmicu sa plaćenim ulaznicama posmatralo 316 gledalaca. Nažalost, ostali su uskraćeni za novu radost zbog polovičnog uspjeha svoje ekipe. Možda se sve popravi već u narednu nedjelju, na gostovanju u Zenici kod Rudara. Snimak ove utakmice možete pogledati na NTV AMNA, u ponedjeljak, 19.09.2016,godine, u 20,15 sati.”

52 3 4

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *