Fuad Šišić održao promociju knjige u Gradskoj biblioteci Kalesija

U utorak, 06.12. 2016. godine, Fuad Šišić je ispred kalesijske publike u JU Gradska biblioteka Kalesija održao promociju svoje sedme knjige pod nazivom “Organizacija- struktura- vrijednost- znanje”. Pažljivo napisana knjiga posebno je zanimljiva za rukovodstvo ali i menadžment jer je kroz različite situacije autor pokušao da čitaocima približi samu organizaciju, odnosno, na koji način organizacija funkcioniše.

Magistar Esmir Bašić i jedan od promotora knjige za našu televiziju ističe da je ovo djelo do sada najzrelije ostvarenje Šišića jer je ujedno spojio teoriju i praksu.

-“On je u ovoj knjizi ujedinio sva svoja iskustva i kroz detaljne analize koje su urađene na našim prostorima. On je ovdje spojio sve ono što je smatrao važnim, vrijednim, da podijeli sa javnošću”, naglasio je mr. Bašić.

Fuad Šišić, autor ove knjige kaže da je zahvaljujući svojim ulogama u biznisu, političkom životu ali i u marketingu uspio da savlada mnoge stvari, što je u ovoj knjizi i prenio svojim čitaocima.

-“Bio sam načelnik općine Tešanj, vodio marketing i prodaju, bavio se menadžmentom, tako da sam kroz svoje životno iskustvo i kroz bavljenje teorijom i praksom napisao ovu knjigu kako bi se posvetili malo više organizaciji. Knjigu sam posvetio prije svega rukovodstvu, ali i svima koji se nalaze u organizaciji”, kazao je za NTV Fuad Šišić.

Fuad Šišić (1960) je iz Tešnja. Studij mašinstva završio je na Univerzitetu u Sarajevu 1984. godine. Do 1992. radio je u „Unico filteru“ na različitim dužnostima, a 1989. godine kreirao je i prvi Poslovnik kvaliteta u ovoj firmi – prema zahtjevima VW koncerna iz Njemačke. Od 1994. do 2000. godine bio je načelnik Tešnja, a od 2000. do 2008. godine vijećnik je u Općinskom vijeću Tešanj. U period 2000. do 2002. godine bio je i zastupnik u Skupštini Ze-do kantona. Poslije isteka mandata općinskog načelnika, vratio se na poslove samostalnog konstruktora Unico filtera, zatim reinženjeringa poslovnih procesa, vođe projekta za implementaciju informacionog sistema i, na kraju, izvršnog direktora sektora Mrketing i prodaja. Funkciju općinskog načelnika u Tešnju iznova obnaša od 2008. do 2012. godine. Nakon izbora 2012. godine izabran je za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Tešanj. Kroz neformalno obrazovanje prošao je edukaciju prodajnih vještina (USAID, MANN&HUMMEL), organizacijskih vještina (ADIŠES, Novi Sad), rukovodnih i menadžerskih vještina (CRESCOM, Kalifornija), kao i mnogo različitih seminara. Proglašen je za NAJMENADŽERAGODINE 2011. (iz reda načelnika), te LOKALNI LIDER DESETLJEĆA od strane Internacionalne lige humanista (2012). Ranije je objavio sljedeće knjige: Početnica sa računarima (1999), Reinženjering poslovnih procesa (2001), Rukovođenje (2003), Menadžerske vještine (2005), Nije kriv!(2007) i Rukovodni i menadžerski alati(2011).

Izvor: ntv.ba

O Fuad Sisic

Fuad ŠIŠIĆ rođen je 20.06.1960. godine u Raduši (Tešanj), od oca Mehe Hadžimehić-Šišić i majke Nure, rođene Pobrić. Osnovnu školu, kao i Gimnaziju, završio je u Tešnju a zatim i studij mašinstva na Univerzitetu u Sarajevu 1984. godine.

Radni vijek je započeo u Unico filter početkom 1984. godine. Uz rad predaje stručne predmete u srednjim školama u Tešnju. Početkom aprila 1992. godine angažuje se u odbrani na različitim dužnostima da bi u julu 1994. godine izabran za Prijelaznog općinskog načelnika u Tešnju, a zatim 1997. godine i za Općinskog načelnika. U firmu Unico filter (kasnije MHBA) se vraća krajem 2000. godine i ostaje do 2008. godine u privredi. Krajem 2008. godine je izabran ponovo na poziciju Općinskog načelnika a 2012. godine i na poziciju Predsjedavajućeg Općinskog vijeća. U MHBA se vraća 2013. godine i ostaje do kraja 2016. godine. Od početka 2017. godine radi u privatnoj kompaniji SARAČEVIĆ, Tešanj.

Kroz neformalno obrazovanje prošao je edukaciju prodajnih vještina (USAID, MANN+HUMMEL), organizacijskih vještina (ADIŽES, Novi Sad), rukovodnih i menadžerskih vještina (CRESOM, Kalifornija; MANN+HUMMEL). Pohađao je mnoge edukacije u Bosni i Hercegovini i okruženju, kao i online edukacije. Bavi se pitanjima uloge rukovodstva i organizacijske transformacije uz elektronsku podršku, postavljanjem ciljeva, donošenjem odluka i korištenjem neophodnih menadžerskih alata.

Uz profesionalni rad je istovremeno obavljao niz drugih političkih, privrednih i društvenih poslova. Dobitnik je mnogih priznanja, a najznačajnija su: Lokalni lider desteljeća (Liga humanista), Najnačelnik (2011. godine), Plaketa Općine Tešanj (2015. godine).

Objavljene knjige:

- Početnica na računarima (1999),
- Reinženjering poslovnih procesa (2001),
- Rukovođenje (2003),
- Menadžerske vještine (2005),
- Nije kriv (2007),
- Rukovodni i menadžerski alati (2011),
- Organizacija (2013),
- Srcem i sredinom (2020)


Tešanj, 11.09.2020

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *