Pobjeda naših košarkašica.

Prve prvenstvene utakmice u 2018. godini odigrala je kadetska selekcija našeg Ženskog košarkaškog kluba Tešanj, koja je, u okviru trećeg kola Lige mladih ZDK za košarkašice, jučer u zeničkoj “Areni” savladala svoje vršnjakinje iz ekipe KŽK “Čelik” Zenica rezultatom 36:38 (9:11, 14:5, 7:11 i 6:11).

Oko stotinjak gledalaca mogli su uživati u jednoj prilično dobroj i „tvrdoj“ utakmici, sa dosta rezultatskih preokreta i neizvjesnoj do samoga kraja.

Prvu četvrtinu dobile su naše košarkašice (9:11), dok su u drugoj su domaće odigrale najbolje i imale su vođstvo i od 8 poena, da bi se na odmor se otišlo pri vođstvu Čelika od 23:16. Nakon treće dionice, domaće košarkašice su još držale 3 poena prednosti (30:27), da bi se u zadnjoj četvrtini, nakon žestoke borbe, u samom finišu utakmice naše košarkašice bolje snašle gošće i zasluženo slavile sa 36:38.

Svakako jedna lijepa košarkaška predstava uz bučno navijanje sa tribina, a igra sportska i fer. Ovu Ligu mladih ZDK za djevojke u okviru kategorije “kadetkinje” igraju 4 ekipe, pored našeg ŽKK Tešanj, tu su još i ŽKK “Orlovik” Žepče, te zeničke ekipe KK “Kengur” i KŽK “Čelik”.

Izvor: www.zenicablog.com

O Sportski savez Opcine Tesanj